Ryhmät ja koreografit

Tässä osiossa voit tutustua suomalaisen tanssin tekijöihin: tanssiryhmiin ja -koreografeihin. Ryhmien ja koreografien tietojen yhteydestä löydät myös linkit tekijöiden omille verkkosivuille ja muihin kanaviin.

32 osumaa kategoriassa Koreografit

pauliina aladdin Johanna Vehkanen

© Johanna Vehkanen

Aladin Pauliina

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Pauliina on tanssitaiteilija, tanssinopettaja ja sosiaalisen sirkuksen ohjaaja. Hän työskentelee monipuolisesti tanssitaiteen parissa esiintyjänä, koreografina ja taidekasvattajana. Hän valmistui tanssinopettajaksi 2005 ja sosiaalisen sirkuksen ohjaajaksi 2014.

www.pauliinaaladin.wordpress.com

Erika Alajärvi LonhErika

Lonh © Jari Puranen

Alajärvi Erika

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssijana ja koreografina tavoitteenani on tanssiteoksen luominen flamencoa liikekielenä ja inspiraationa käyttäen, menettämättä sitä mikä flamencossa on luonteenomaista ja ikäänkuin valmista dramaturgiaa

www.hierbabuena.fi

Kimmo Alakunnas

© Pette Rissanen

Alakunnas Kimmo

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Valmistui koreografiksi Teatterikorkeakoulusta 2010. Toiminut koreografina, tanssijana, ohjaajana ja näyttelijänä, käsikirjoittajana tanssi- ja teatteriesityksissä sekä erikoistunut tanssielokuvien tekoon. Opettaa myös tanssia ja kontakti-improvisaatiota.

www.kimmoalakunnnas.blogspot.com

beniamino-borghi-pic-by-teemu-silvan

© Teemu Silvana

Beniamo Borghi

Nykytanssi

Beniamino Borghi born in Milan, is a dancer, choreographer and media artist. He has education in Interior Design, trained as professional dancer in Biennale of Venice and has participated in several international dance and physical theatre workshops. He works as a dance theacher and choreographer, he leeds video-dance workshops for professionals and amateurs, and also perform by himself as dancer and performing artist.

boomtowndance.fi/about/beniamino-borghi/

BROTHERUS galleriaan

Hanna B. © Nico Backström

Brotherus Hanna

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Hanna Brotherus on koreografi, ohjaaja ja tanssinopettaja, joka tunnetaan työstään erilaisten ihmisryhmien parissa. Hän on työskennellyt esimerkiksi ikäihmisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Hänen töitään on esitetty viime vuosina kansallisilla päänäyttämöillä.

www.hannabrotherus.com

Diina Bukareva

Stop Daydreaming © Eino Ansio

Bukareva Diina

Nykytanssi

Diina Bukareva on tamperelainen koreografi ja tanssija. Hän on valmistunut koreografian maisteriksi Lontoon Trinity Laban -koulusta ja työskentelee sekä itsenäisesti soolo-produktioiden parissa että eri työryhmissä.

cargocollective.com/diinabukareva

Leena Harjunpaa p

Harjunpää Leena

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Leena Harjunpää on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja koreografi. Koreografin töiden lisäksi hän on esiintynyt sekä tanssiteoksissa että näytelmissä.

www.leenaharjunpaa.com

Maija Hirvanen Epic_Failing_Photo_by_Aki-Pekka_Sinikoski036

Creatures from the Dark © Aki-Pekka Sinikoski

Hirvanen Maija

Nykytanssi

Maija Hirvasen esityksiä on ollut esillä ulkomailla ja Suomessa. Hänen työnsä perustuu koreografian, esityksen ja visuaalisen taiteen symbioosiin. Hirvanen on osallistunut kutsuttuna taiteilijana useisiin kansainvälisiin taiteilijalaboratorioihin.

www.hirvanen.net

Reetta-Kaisa Iles

© Hanna Koikkalainen

Iles Reetta-Kaisa

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssitaiteen maisteri Reetta-Kaisa Iles on koreografin työssään keskittynyt erityisesti tanssin ja musiikin vuoravaikutukseen. Tällä hetkellä hän toimii taiteellisena johtajana Tanssiteatteri Tsuumissa sekä tanssija-laulajana Puhti duossa.

www.reettakaisailes.fi

Hanna Kahrola  Static moving, self portrait

Static moving © Ilkka Aaltonen

Kahrola Hanna

Baletti|Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi

Hanna Kahrola on Tampereella asuva tanssitaiteilija, esiintyjä ja kouluttaja, joka etsii työssään kehollistuvan huumorin, liikuttavan vaikuttamisen ja läsnäolevan ilmaisun voimaa.

Kati Kallio  PISS-5-M.Ailasmäki

PISS © Mika Ailasmäki

Kallio Kati

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Kati Kallio on suomalainen koreografi ja tanssielokuvantekijä. Hänen lyhytelokuviaan on esitetty kansainvälisesti festivaaleilla ja televisiossa. Kallio on toiminut myös Loikka tanssielokuvafestivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2015 lähtien.

www.katikallio.com

Helsingin Balettiakatemia J.Kirjonen

Helsinki Ballet Academy © J.Kirjonen

Kirjonen Juha

Baletti

Juha Kirjosen koreografioita on tilattu mm. Kansallisbaletin ohjelmistoon. Kirjosen koreografioita ovat tanssineet mm. Maria Baranova ja Emilia Miettinen American Ballet Theaterissa. Juha Kirjonen on esittänyt koreografioitaan ympäri maailmaa (mm. Tokyo, Beijing, Unkari). Kirjonen on Helsingin Balettiakatemian perustaja.

www.balettiakatemia.fi

Laura Koistinen (o.s.Vesterinen)

Harmonia - Harmony © Rita Denisova

Koistinen Laura (Vesterinen)

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Laura Koistinen (Vesterinen) työskentelee sekä koreografina että tanssijana omissa ja muiden teoksissa. Lisäksi hän organisoi erilaisia työpajoja ammattilaisille ja amatööreille kotipaikkakunnallaan Lohjalla, muualla Suomessa ja ulkomailla.

lauravesterin.wix.com/dance

Milla Koistinen

Cut and Run © Lennart Laberenz

Koistinen Milla

Nykytanssi

Milla Koistinen on Berliinissä ja Helsingissä toimiva tanssija-koreografi. Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa HAU Hebbel am Ufer -teatterissa, tanzhaus nrw:ssä, Uferstudioilla, Mad House Helsingissä ja Jojossa.

millakoistinen.net

Saku Koistinen

On Equilibrium - Remake © Rita Denisova

Koistinen Saku

Nykytanssi

Saku Koistinen on Hyönölässä asuva tanssija-koreografi. Hänen päämääränsä on tehdä tinkimätöntä ja intohimoista taidetta, missä roolissa hän milloinkin onkaan. Omissa teoksissaan Koistinen tarkastelee maailmaa filosofisella otteella ja lempeällä huumorilla.

sakukoistinen.wix.com/dance

Kati Korosuo

© Anton Verho

Korosuo Kati

Nykytanssi

Kati Korosuo on tanssitaiteilija, joka työskentelee sekä esiintyjänä että koreografina nykytanssin, -teatterin ja live artin piirissä. Hänet pitää kiireisenä myös kehittämänsä tanssitekniikan, Dances to a Beat (DTB), kanssa operointi.

Sannamaria Kuula

© Pekka Mäkinen

Kuula Sannamaria

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Sannamaria Kuula on kuopiolainen tanssitaiteen maisteri, joka työskentelee freelance tanssitaiteilijana. Hän toimii laaja-alaisesti tanssin kentällä koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana.

www.sannamariakuula.com

img_2196

©Patrick Beelaert

Lapitskaya Vera

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Vera Lapitskaya on tanssitaiteilija, joka toimii sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen töisään yhdistyvät nykytanssi, musiikki, runous ja muut taidemuodot. Vuonna 2014 hän perusti NotaBene duet – taideryhmän (www.notabeneduet.com), joka luo monimuotoisia esityksiä erilaisille kohderyhmille.

www.veralapitskaya.com

LehmusWorks

© Jukka Nuutinen

Lehmus Jarkko

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Jarkko Lehmus on toiminut tanssijana, koreografina, tanssinopettajana, ohjaajana ja näyttelijänä vuodesta 1995 sekä Suomessa että ulkomailla. LehmusWorks käsittelee kehollisuutta, mielikuvitusta, tunteita, empatiaa sekä taiteen ja tieteen kohtaamista.

www.lehmus.works/

Milla Virtanen _ Company

Poroporo 2015 © Jari Haavikko

Milla Virtanen & Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Vuodesta 2007 lähtien Milla Virtanen on luonut 10 tanssiteatteriteosta, joita on esitetty yli 80 kertaa 8 maassa ympäri Eurooppaa sekä Etelä-Koreassa. Hän on valmistunut Hollannista Fontys tanssiakatemiasta vuonna 2008, pääaineenaan tanssiteatteri.

www.millavirtanen.tk

Niina Airaksinen Dance Productions (NADP) produces international productions combining arts and science. Airaksinen explores new worlds, different cultures and time-periods, and transforms found phenomena into movement on stage, photography and video.

NordicRoots-production (2014) explores the history, nature and mentality of North. 
Choreography Airaksinen | Dancers on duet: Jonna Aaltonen & Pekka Hiltunen

Nordic Roots © Niina Airaksinen

NADP – Niina Airaksinen Dance Productions

Nykytanssi

Niina Airaksinen Dance Productions (NADP) toteuttaa kansainvälisiä taidetta ja tiedettä yhdistäviä tuotantoja. Airaksinen tutkii uusia maailmoja, eri aikakausia ja kulttuureja liikkeellistäen kiinnostavia ilmiöitä näyttämölle, valokuvaan ja videoon.

nadp.fi

Noora Nenonen The Horse show, kuva Ilkka Aaltonen vaaka

The Horse Show © Ilkka Aaltonen

Nenonen Noora

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Noora Nenonen työskentelee ohjaajana ja esiintyjänä vaihtelevissa ympäristöissä nykytanssista oopperaan ja yhteisötaiteeseen. Keskeistä hänen taiteellisessa työssään eri yhteisöjen parissa ovat läsnäolon, dialogisuuden ja narraation teemat.

www.nooranenonen.com

maija nurmio

Departures © Maija Nurmio

Nurmio Maija

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Maija Nurmio toimii koreografi-tanssijana nykytanssin, kuva- ja esitystaiteen parissa. Nurmio valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta, 2009. Hän työskentelee eri taiteellisissa kokoonpanoissa tiiviissä yhteistyössä muiden taiteilijoiden kanssa.

www.maijanurmio.com

_ Johanna Nuutinen

HATCHED © Joonas Tikkanen

Nuutinen Johanna

Nykytanssi

Johanna Nuutisen työt rakentuvat voimakkaan fyysisestä nykytanssista ja vahvasta visuaalisesta maailmasta, joka on tuotettu yhteistyössä alan kärki valo- ja äänisuunnittelijoiden kanssa. Teoksillaan hän haluaa ravistaa tunteitasi ja herättää kinestettisen empatiasi.

www.johannanuutinen.com

PAA - Public Artistic Affairs

Paasonen Tomi

Nykytanssi

PAA – Public Artistic Affairs on koreografi Tomi Paasosen taiteellisen ilmaisun foorumi. Monimuotoisia taideilmaisukeinoja käyttäen, hän pyrkii sekoittamaan periferiset ja keskeiset käsitykset tanssitaiteesta ja ruumiillistaa valtavirtaa vaihtoehtoisesti.

www.paasonen.com

Tanssitaiteilija Hanna Pajala-Assefa a

History of a Love ©Tanja Ahola

Pajala-Assefa Hanna

Nykytanssi

Hanna Pajala-Assefa on palkittu nykytanssin moniottelija, jonka työtehtävät risteilevät koreografian, tanssielokuvan ja taiteen tutkimuksen parissa. Hän työskentelee parhaillaan liikepraktiikkaa, sävellystä ja nykyteknologiaa yhdistävän Soiva liike -metodin parissa

artisthannapajala.wordpress.com

Sari Palmgren

© Anna Rouhu

Palmgren Sari

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Sari Palmgren työskentelee koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä erilaisten tanssiteosten, tanssielokuvan, site-specific-ja yhteisötanssin parissa.

www.saripalmgren.com

Heli Pippingsköld

photo © Simon Beyer-Pedersen

Pippingsköld Heli

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Pippingsköld on Pohjois-Suomessa ja Tanskassa vaikuttava ja työskentelevä tanssitaiteilija ja tanssija. Hän on viime vuosina työskennellyt yhteistyössä mm. Satu Tuomiston, Taikaboxin, Anu Sistosen, Milla Virtasen ja Palle Granhojn (Tanska) teoksissa.

www.helipippingskold.com

iina taijonlahti

© Teemu Ullgrén

Taijonlahti Iina

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Iina Taijonlahti on helsinkiläinen tanssitaitelija, joka tekee teoksia myös Aasiassa ja Yhdysvalloisssa. Erikoistumisena tanssielokuva ja yhteisötanssilliset teokset.

Satu Tuittila

Soolojen saaristo © Erica Kovanen

Tuittila Satu

Nykytanssi

Freelance koreografi ja tanssitaiteilija. Kiinnostukset: improvisaatio esitysten osana, yhteistyö muiden taiteilijoiden, erityisesti muusikoiden kanssa sekä poikkeukselliset esityspaikat.

Anna Venäläinen

Folha Seca © Aino Ojanen

Venäläinen Anna

Nykytanssi

Koreografi-tanssija Joensuusta. Venäläinen kokoaa työryhmän aina teoskohtaisesti. Teoksissa on tärkeää äärimmäinen fyysisyys ja kehon kautta ajatteleminen ja tanssitekniikan jatkuva kehittäminen. Venäläisen tekniikassa fuusioituu nykytanssi ja afrobrasilialainen taistelulaji capoeira.

www.annavenalainen.net

Favela Vera Ortiz photo-small-1-l'autre

L'AUTRE @Chris Senn

Vera Ortiz Favela

Nykytanssi

Koreografi Favela Vera Ortiz työskentelee projektikohtaisesti erilaisissa työryhmissä. Hänen teoksiaan on nähty sekä suomalaisilla, että kansainvälisillä näyttämöillä. Favela on työskennellyt myös lukuisissa residensseissä mm. Pariisissa, Berliinissä ja Buenos Airesissa

www.iki.fi/fvo