Ryhmät ja koreografit

Tässä osiossa voit tutustua suomalaisen tanssin tekijöihin: tanssiryhmiin ja -koreografeihin. Ryhmien ja koreografien tietojen yhteydestä löydät myös linkit tekijöiden omille verkkosivuille ja muihin kanaviin.

53 osumaa kategoriassa Tanssiryhmät

2015-12-10 Aho Linden Company

© Saara Autere

Aho & Lundén Company

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Flamencon ammattilaisryhmä, taiteelliset johtajat Emilia Aho ja Katja Lundén.

www.aholunden.com

Alpo Aaltokoski Company

Deep © Pekka Mäkinen

Alpo Aaltokoski Company

Nykytanssi|Yhteisötanssi

Alpo Aaltokosken teoksille on tunnusomaista kokonaisvaltainen visuaalinen ajattelu. Koreografin pyrkimyksenä on ymmärtää ihmistä, ihmisen suhdetta toiseen ihmiseen ja ympäröivään maailmaan – koomisia ulottuvuuksia unohtamatta.

www.aaltokoskicompany.fi

Leikin alku (c) Uupi Tirronen

Leikin alku © Uupi Tirronen

Arja Raatikainen & Co

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Arja Raatikainen on toiminut taidetanssin kentällä 80-luvulta lähtien. Hän toimi professorina Teatterikorkeakoulussa 1995-98 ja Taiteilijaprofessorin virassa 1998-2003. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -tunnustus vuonna 2009. Hänen teoksiaan on nähty 22 maassa.

www.arjaraatikainen-co.fi

_MG_5458

Break the Fight - I was here! © Laura Oja

Arja Tiili Dance Company

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Show- ja katutanssi

Arja Tiili Dance Company tuottaa laadukkaita, rohkeita, hauskoja, energisiä ja omalaatuisia teoksia ja työpajoja joissa yhdistyy tanssin eri tyylilajit breakdancesta nykytanssiin sekä teatteriin.

www.arjatiili.fi

As2wrists tanssiryhmä jpg

Tango Noir © Martin Heslop

As2wrists tanssiryhmä

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Kansainvälisesti arvostettu ryhmä yhdistää vahvalla ja uniikilla tavalla nykytanssia ja tangoa. Monipuolinen ryhmä tuottaa myös tanssielokuvia, toteuttaa kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja monitaiteellista koulutustoimintaa.

www.as2wrists.fi

150px_CIR_0442

Circles (kor. Urmas Poolamets) © Seilo Ristimäki

Aurinkobaletti

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

”Aurinkobaletti tunnetaan monipuolisena nykytanssiryhmänä, jonka ohjelmistossa on teoksia sekä aikuisille että lapsille. Ryhmä on saanut erityisesti kiitosta uusiutumiskyvystään ja vahvasta ensemblesta, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat. ”

www.aurinkobaletti.fi

Suomalainenbalettiseurue

Seitsemän © Grisha Olizeg

Ballet Finland

Baletti|Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Ballet Finland on modernin baletin ryhmä, joka esittää uusia inspiroivia klassiseen balettitekniikkaan pohjautuvia teoksia. Ryhmä lähestyy balettia uusin näkökulmin raikastaen sen liikekieltä ja lisäten siihen uusia elementtejä.

www.balletfinland.com

Carl Knif Company

© Yoshi Omori

Carl Knif Company

Nykytanssi

Tanssija ja koreografi Carl Knif perusti oman ryhmänsä Carl Knif Companyn vuonna 2012. Knifin koreografioita yhdistää surrealistinen, unenomainen ja humoristinen maailma, joihin katsojat ovat saaneet tutustua teoksissa kuten Hologram Walls, Claude glass ja Mothertongue.

carlknifcompany.fi

Compañía Kaari _ Roni Martin

KILL Carmen © Janne Mikkilä

Compañía Kaari & Roni Martin

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Flamencoa ennakkoluulottomasti uudistavan kansainvälisesti palkitun Compañía Kaari & Roni Martin -ryhmän näyttämöteoksissa flamencon tekniikka yhdistyy nykytanssin vapauteen ja musiikki sekä tanssi nivoutuvat saumattomaksi kokonaisuudeksi.

www.compania.fi

Flow Productions

Panopticon © Pekka Mäkinen

Flow Productions

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Flow Productions on dynaaminen oululainen tuotantoryhmä, joka luo monitaiteellisia teoksia niin näyttämölle kuin paikkasidonnaisesti. Ryhmän toimintaa johtaa taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula, joka toimii nykytanssikoreografina ja -tanssijana.

www.flowprod.fi

Go Go Tanssiryhmä Kuumat Putket

Divine © Katri Naukkarinen

Go Go Tanssiryhmä Kuumat Putket

Nykytanssi

Kuumat Putket on yhdentoista nykytanssin ammattilaisen löyhä yhteenliittymä. Itseään ”wannabe-gogo-tanssiryhmäksi” tituleeraava varhaiskeski-ikäinen taiteilijajoukko tarttuu naiseuteen ja naisellisuuteen virkistävällä ja rohkealla nykytaideasenteella.

www.kuumatputket.com

Gruppen Fyra

© Heikki Tuuli

Gruppen Fyra

Nykytanssi

Helsinkiläinen tanssiryhmä Gruppen Fyra on perustettu v.1998. Ryhmä tuottaa vuosittain 1-4 kantaesitystä, minkä lisäksi se tekee tilausteoksia ja kiertää ohjelmistollaan. Ryhmän persoonallinen tyyli on yhdistelmä popkulttuuria, nykytanssia, huumoria ja tanssiteatteria.

www.gruppenfyra.com

Jyrki Karttunen
PIENIÄ PÄÄOSIA
Ensi-ilta 26.2.2016 Stoassa
Tanssijat Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Heidi Naakka, Kaisa Niemi, Mikko Paloniemi
Koreografia ja konsepti Jyrki Karttunen 
Lavastus Tuomas Antikainen 
Puvut Karoliina Koiso-Kanttila 
Äänisuunnittelu Tuomas Fränti 
Valosuunnittelu Vesa Ellilä

Kuva © Marko Mäkinen

Pieniä pääosia © Marko Mäkinen

Helsinki Dance Company

Tanssiteatteri

Helsingin Kaupunginteatterin yhteyteen 1973 perustettu Helsinki Dance Company on kansainvälisesti arvostettu tanssiryhmä. Tanssiesitysten lisäksi HDC:n monipuoliset tanssijat ovat osallistuneet myös mm. HKT:n musikaaleihin. Ryhmän taiteellinen johtaja on Jyrki Karttunen.

www.hkt.fi/hdc/

20130519, Anamorphic Variations (kokeellinen taideteossidonnainen koreografia), Porin taidemuseo - Felice Varinin näyttelyKoreografia, konsepti ja ohjaus:Ismo-Pekka HeikinheimoTanssi: Tanja Illukka, Ari Kauppila, Ville Oinonen, Jaakko Simola

Anamorphic Variations © Sakari Viika

Ismo Dance Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Ismo-Pekka Heikinheimo tunnetaan taiteellisesta rohkeudesta ja harkitusta visuaalisuudesta. Hän yhdistää koreografiaa muihin taiteenlajeihin, kuten kuvataiteeseen, arkkitehtuuriin ja performanssiin. Hänelle tanssi on tapa olla maailmassa.

www.ismodance.fi

Janina Rajakangas Projekti

Dinosaur © James Medcraft

Janina Rajakangas Projekti

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Janina Rajakangas Projekti on aina uudistuva ryhmä taiteen ammattilaisia, jotka kutsutaan kunkin projektin äärelle.

janinarajakangas.blogspot.fi/

K_C Kekäläinen _ Company

Diva Vulva © Lilja Lehmuskallio

K&C Kekäläinen & Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

K&C:n missio on edistää tanssitaidetta älyllisenä, kantaaottavana taidemuotona. Kaapelitehtaalla toimiva koreografi-tanssija Sanna Kekäläisen johtama tanssiteatteri yhdistää teoksissaan konseptuaalista ajattelua ainutlaatuiseen fyysiseen liikekieleen.

www.kekalainencompany.net

Katja_Lunden_ Company_La_Mascara_jpg

La Máscara © Mervi Van Veldhoven

Katja Lundén Company

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Katja Lundén Company on tanssijoista ja muusikoista koostuva nykyflamencon ammattilaisryhmä, joka on tullut tunnetuksi rajoja rikkovista tanssiteoksistaan, mm.Edvard Munch – Elämän Tanssi, La Máscara, Norsun Elämää, Shdowplay, Machina Flamenco ja AfterMachine.

www.katjalunden.com

Katve [blind spot]

Vuosirenkaat @ Uupi Tirronen

Katve [blind spot]

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Katve [blind spot] on koreografi Virva Talosen ja koreografi Heidi Masalinin yhteenliittymä, joka tukee taiteilijoidensa itsenäistä taiteellista työskentelyä ja tuottaa nykytanssiteoksia.

www.katve.info

Kinetic Orchestra: Wolfpack

Wolfpack © Aino Huovio

Kinetic Orchestra

Nykytanssi

Kinetic Orchestra helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellisena johtajana ja koreografina toimii Jarkko Mandelin. Vuonna 2009 perustetun ryhmän missiona on luoda kiinnostavaa ja korkeatasoista tanssitaidetta.

www.kineticorchestra.fi

Ryhmat- Acts of clothing 005

Acts of Clothing @ Pekka Mäkinen

Live Umbrella

Nykytanssi

Live Umbrella hallinnoi koreografi ja kuraattori Johanna Tuukkasen taiteellista toimintaa. Yhteistyötä ja monitaiteellisuutta korostaen Live Umbrella tuottaa teoksia näyttämöille, gallerioihin sekä erilaisiin tiloihin esittävien taiteiden ja nykytaiteen parissa.

tuukkanen.net

Taneli Törmä _ LOCATION X

LOCATION X

Nykytanssi

Taneli Törmän (FIN/DK) vuonna 2011 perustama LOCATION X tuottaa kansainvälisiä nykytanssi, tanssielokuva ja poikkitaiteellisia yhteistyöprojekteja sekä lavalle että paikkasidonnaisiin kohteisiin. Jokainen uusi ja vanha tila on inspiraation lähde.

www.tanelitorma.com

Loiske Ensemble

BabySauna © Dorit Salutskij

Loiske Ensemble

Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Loiske Ensemble tekee tanssiesityksiä pienille lapsille. Loiske Ensemble perustettiin vuonna 2006 tarpeesta tuottaa alle 3-vuotiaille katsojille elämyksiä ja kokemuksia tanssitaiteen keinoin.

www.loiske.info

Malviniemi Company

Hiljaisuus © Eetu Sillanpää

Malviniemi Company

Nykytanssi

Malviniemi Company on Vaasassa toimiva nykytanssiryhmä, joka on perustettu vuonna 2011. Ryhmän taiteellinen johtaja on tanssitaiteilija Mia Malviniemi. Ryhmän ohjelmisto koostuu näyttämöteoksista, paikkasidonnaisista teoksista ja improvisaatio esityksistä.

www.malviniemi.fi

logo Mamia Company galleriaan

© Pekka Kuismanen da Silva

Mamia Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Mamia Company on nykytanssiteatteri. Companyn teosten keskiössä ovat aikakautemme ilmiöt, ihmisyyden tila ja yhteiskunta. Company tekee teoksia nykytanssista puheteatteriin.

www.mamiacompany.fi

Mikko Kallinen _ The Company

© Patrik Rastenberger, Roberto Pugliese ja Mikko Kallinen

Mikko Kallinen & The Company

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi

Mikko Kallinen & The Company on produktiopohjainen ryhmä, joka koostuu eri taiteenalojen toimijoista. Uudet tuotannot ovat enimmäkseen audiovisuaalis-koreografisia teoksia videoatanssifilmien, animaation ja interaktiivisten töiden muodossa.

www.av-arkki.fi/en/artists/mikko-kallinen_en/

Minimi-musta-logo2012 galleriaan

Minimi Tanssiteatteri

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssiteatteri Minimi on monialainen esittävän taiteen yhteisö, joka tekee lajityyppirajoja tottelemattomia fyysisiä esityksiä etsien uusia tapoja sysätä ajatuksia liikkeeseen.

www.minimi.fi

myrsky

© Harri Tahvanainen

Myrskyryhmä

Nykytanssi|Yhteisötanssi

Myrskyryhmä tuottaa tanssiesityksiä ja mm. monitaiteellisen ryhmätyön taiteilijaresidenssejä, ryhmällä on vahva kokemus erityisesti kulttuurisesta vanhustyöstä. Ryhmän ytimen muodostavat tanssitaiteilija Elli Isokoski ja koreografi Pauliina Laukkanen.

www.myrskyryhma.info

nexus estreme

Nexus Extreme

Baletti|Nykytanssi|Show- ja katutanssi

Nexus extreme on tuottanut vuodesta 1996 lähtien uutta sirkusta ja eri tanssilajeja yhdistäviä esityksiä.

www.nexusextreme.fi

NOM KOLLEKTIV Anthem-juliste-copy

Anthem © Mika Haaranen

NOM KOLLEKTIV

Nykytanssi

NOM KOLLEKTIV on Helsingissä toimiva nykytanssiryhmä. Ryhmän on perustanut tanssitaiteilija Jaakko Nieminen. Ryhmä tekee yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa moninaisissa projekteissa tuottaen ryhmäteoksia, sooloja, installaatioita ja elokuvia.

www.nomkollektiv.fi

pysahdys_illukka-altmets-koistinen-louhio_pasi-orrensalo

The Stop – Dark Matter of Art © Pasi Orrensalo

Petri Kekoni Company

Nykytanssi

Koreografi Petri Kekonin teokset ovat kuin ajassa ja paikassa liikkuvia veistoksia. Companyn repertuaari koostuu liikkeen arkkitehdiksi kutsutun koreografin tuotannosta vuodesta 1998 lähtien. Helsingissä toimiva nykytanssiryhmä täyttää 2017 10 vuotta.

www.kekonico.fi

hm_web8

Havaintoja Maasta © Esa Kyyrö

Pori Dance Company

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Vuonna 1989 perustetun ryhmän keskeisiä tavoitteita on edistää suvaitsevaisuutta ja inhimillisiä arvoja tanssin – sen monimuotoisuuden, muovautuvuuden ja kauas ammentavien juurien kautta.

www.poridancecompany.com

punkkiCo

Raisa Punkki © Pak Han

punkkiCo

Nykytanssi|Tanssiteatteri

punkkiCo tanssiryhmän tavoitteena on luoda taiteellisesti palkitsevia ja inspiroivia esityksiä yhteistyönä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Tavoitteemme on muokata tunne liikkeeksi ja liike tunteeksi.

www.punkkiCo.com

Rasa Collective

VillerValla ©Tatu Kantomaa

Rasa Collective

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Rasa Collective tuottaa korkeatasoista tanssitaidetta erityisesti Pohjois-Suomen ja Pohjoiskalotin alueella. Sen tavoitteena on tehdä ja viedä nykytanssia vakiintuneiden esiintymistilojen ulkopuolelle.

www.pistery.org/tanssiesitykset/

6post-p-ia-samoil

POST (C) Ia Samoil

Routa Company

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Kajaanilainen, vapaa nykytanssin tuotantoryhmä Routa tuottaa ja kehittää korkeatasoista ja persoonallista suomalaista tanssitaidetta, jonka juuret nousevat kainuulaisesta maaperästä.

www.routacompany.fi

Dance performance Rule of Capture part 2 Fallen.
Dance & Choreography by Annatuuli Saine, Dress by Deepa Panchamia & Images By Jefunne

Rule of Capture 2 Fallen © Jefunne Gimpel

Saine Ensemble

Nykytanssi|Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Saine Ensemble tekee monitaiteisissa produktioissaan (2-4 tuotantoa/vuosi) yhteistyötä eri taiteen alojen ammattilaisten kanssa. Teokset yhdistävät tanssia, musiikkia, visuaalista ja ympäristötaidetta sekä lyhytelokuvaa. Ryhmän taiteellinen johtaja on Annatuuli Saine.

www.saineensemble.fi

Sanna Karlsson-Sutisna Company

Love for the tree © Kirsi MacKenzie

Sanna Karlsson-Sutisna Company (SKSCOMPANY)

Etninen ja kansantanssi|Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri

SKS Company tarjoaa tuoreelta innotiivista ja vahvaa visuaalista taidetta. Siinä yhdistyy jopa interaktiivisuus, tanssi- & kuvataide, syvä yhteys luontoon & eri kulttuureihin. Esitykset ovat sooloista ryhmäesityksiin, niin arjen tilanteissa kuin isoilla näyttämöillä.

www.karlsson-sutisna.com

Satu Tuomisto +Comp

Photo © Juuso Westerlund

Satu Tuomisto +Comp

Nykytanssi

Satu Tuomisto on vuonna 2000 Lontoossa valmistunut koreografi. Tuomistolle myönnettiin valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha vuonna 2014.

www.satutuomisto.com

Sivuun Ensemble

Vieraskirja © Anna Fioretti

Sivuun Ensemble

Tanssiteatteri|Yhteisötanssi

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble käsittelee monitaiteisissa teoksissaan ajankohtaisia aiheita yksilön näkökulmasta. Koreografi Ninni Perkon johtaman Ensemblen toiminta koostuu näyttämö- ja kiertueteoksista sekä yhteisöllisistä hankkeista.

www.sivuun.net

Susanna Leinonen Company

SEE | OBEY © Heikki Tuuli

Susanna Leinonen Company

Nykytanssi

Susanna Leinonen Companyn teoksia on nähty yli 20 maassa. Koreografi Leinosen vangitseva liikekieli yhdistettynä silmiä hivelevään visuaalisuuteen ja omaperäiseen äänimaailmaan tekevät ryhmän teoksista kokonaisvaltaisia elämyksiä.

susannaleinonen.com/

taikabox

Beyond the Body © Michal Iwanowski

TaikaBox

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Koreografi/tanssija Tanja Råmanin ja digitaalitaiteilija/suunnittelija John Collingswoodin luoma TaikaBox on Suomessa ja Walesissa toimiva voittoa-tavoittelematon tanssi ja digitaalitaide organisaatio. TaikaBox pyrkii luomaan uusia tapoja kokea tanssia

www.taikabox.com

Tanssiryhmä Off_Balance

© Matti Häyrynen, kuvankäsittely: Tero Ahonen.

Tanssiryhmä Off/Balance

Nykytanssi

Off/Balance on kahden tanssitaiteilijan ja lapsuudenystävyksen Jyväskylään perustama nykytanssiryhmä. Heidän rakentamansa raikkaan ja yllätyksellisen ohjelmiston myötä Off/Balance on noussut Keski-Suomen suurimmaksi tanssiryhmäksi.

www.offbalance.fi

Tanssiteatteri Auraco herrakookaburrajakukkaroo

Herra Kookaburra ja Kukkaroo © Miia Kota

Tanssiteatteri Auraco

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Auraco on omaleimainen ja vahvasti visuaalinen tanssiteatteri, joka tuottaa sekä näyttämö- että site specific -teoksia kaikenikäisille yleisöille. Auraco on yksi Suomen kansainvälisimpiä tanssiryhmiä.

www.auraco.fi

Tanssiteatteri ERI

ILTA © Matti Kivekäs

Tanssiteatteri ERI

Tanssiteatteri

Tanssiteatteri ERIn perustivat vuonna 1989 tunnetut suomalaiset tanssija-koreografit Tiina Lindfors, Lassi Sairela ja Eeva Soini. Ryhmä on tunnettu omaperäisistä ja vaikuttavista tanssiesityksistään sekä Suomessa että ulkomailla.

www.eri.fi

Ryhmat GG_Omnipotens_Tiekkari

Omnipotens @ Ilpo Vainionpää

Tanssiteatteri Glims & Gloms

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Glims & Gloms on koreografien Simo Heiskanen ja Tuomo Railo vuonna 1997 perustama espoolainen tanssiteatteri, jonka esityksissä – niin koko perheelle kuin aikuisyleisöllekin –  komiikka koskettaa, huumori yllättää ja tanssi kohottaa.

www.glimsgloms.com

SONY DSC

Kahdeksasta neljään © Philippe Luickx

Tanssiteatteri Liikeri

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssiteatteri Liikeri on tamperelainen nykytanssiryhmä, joka tekee tanssia energisellä ja leikkisällä asenteella. Tuotamme vuosittain 1-2 uutta teosta ja esiinnymme myös perinteisten näyttämötilojen ulkopuolella.

www.tanssiteatteriliikeri.weebly.com

Tanssiteatteri MD

Myrsky-Storm © Harri Hinkka

Tanssiteatteri MD

Lapsille ja nuorille|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Tanssiteatteri MD esiintyy kotiestradillaan Tampereella sekä kiertueilla kotimaassa ja ulkomailla. Vuodesta 1997 toimineen tanssiteatterin ohjelmistosta löytyy laaja valikoima nykytanssi- ja tanssiteatteriesityksiä niin aikuisille kuin lapsillekin.

www.tanssiteatterimd.fi

Raatikko_195_web_700px

Hui Kauhistus © Matti Rajala

Tanssiteatteri Raatikko

Lapsille ja nuorille|Tanssiteatteri

Vantaalainen Tanssiteatteri Raatikko tekee tanssiteatteria lapsiyleisölle. Huumori, teatteri ja tanssi sekä yleisön osallistaminen esityksiin ovat Raatikon erityisosaamista. Raatikolla on vuosittain noin 30 000 katsojaa omassa teatterissa ja kiertueilla.

www.raatikko.fi

Rimpparemmi Leiblied-esitys

Leiblied © Kari Vainio

Tanssiteatteri Rimpparemmi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri Rimpparemmi yhdistää rohkealla tavalla kansantanssin elementtejä virtaavaan nykytanssiin. Ryhmä tekee teoksia kaikille ikäryhmille. Vuosittaisista esiintymisistä noin puolet tapahtuu kiertueilla.

www.rimpparemmi.fi

Tanssiteatteri Tsuumi Kake - tiellä tähtiin kuva Mikko Mäntyniemi 12 (kopio) minipieni

Kake - Tiellä tähtiin © Mikko Mäntyniemi

Tanssiteatteri Tsuumi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi|Tanssiteatteri

Helsinkiläinen tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä.

www.tsuumi.com

Tero Saarinen Company

Morphed © Mikki Kunttu

Tero Saarinen Company

Baletti|Nykytanssi|Yhteisötanssi

Tero Saarisen töitä on esitetty jo lähes 40 maassa, mukaan lukien BAM & The Joyce (NY), Chaillot & Châtelet (Pariisi), Southbank Centre (Lontoo), Movimentos Festival (Saksa), New Zealand International Arts Festival ja SIDance (E.Korea).

www.terosaarinen.com

VäkeväKollektiivi

Trinomia © Vili Vornanen

VäkeväKollektiivi

Etninen ja kansantanssi|Nykytanssi

VäkeväKollektiivi koostuu nuorista esittävän taiteen ammattilaisista, joita yhdistää väkevä näkemys suomalaisen kansanperinteen mahdollisuuksista tässä päivässä. Traditiota lähestytään rohkeasti nykytaiteen keinoin.

www.vakeva.co

VAPAA galleriaan

VAPAAkollektiivi

Nykytanssi

Viiden tanssitaiteilijan luotsaama VAPAAkollektiivi on kutsukoreografiperiaatteella toimiva monipuolinen nykytanssiryhmä. Kansainvälisesti toimivan tamperelaisen ryhmän työn ytimessä on uutta luova yhteistyö eri alojen taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

www.vapaakollektiivi.blogspot.fi

Willman Dance Company

Old people, odd people. Kuva: Stanislav Belyaevsky

Willman Dance Company

Nykytanssi

Willman Dance Company luo nykytanssiteoksia, joissa liike on esityksen ydin. Sen ympärille piirtyvät tanssijoiden persoonallisuus, musiikin voima, puvustuksen omaleimaisuus ja valaistuksen tunnelma. Omaperäiset näyttämöteokset pureutuvat inhimillisyyden peruskysymyksiin.

www.willmandancecompany.fi