Australia-Suomi taiteilijavaihto

Tanssin Tiedotuskeskus ja Australia Council for the Arts käynnistivät vuonna 2013 pitkäkestoisen yhteistyöohjelman, jossa yhteistyökumppaneina on tanssialan organisaatioita molemmista maista.

Tarkoituksena on tukea maiden tanssitaiteilijoiden ammatillista kehittymistä sekä lisätä tanssin ammattilaisten työllistymis- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Taiteilijalähtöisen vaihto-ohjelman tavoitteena on ollut kannustaa taiteilijoita vaihtamaan tietojaan, taitojaan ja kokemuksiaan toistensa kanssa. Pyrkimyksenä eivät niinkään ole olleet uudet teokset ja ensi-illat, vaan yhteistyössä on keskitytty työskentelyyn paikallisen yhteisön ja ympäristön kanssa.

Australia-Finland Dance Exchange -yhteistyötä on koordinoinut ja osin rahoittanut Suomesta Tanssin Tiedotuskeskus ja Australiasta Australia Council for the Arts. Suomalaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet ITAK – Itäinen tanssin aluekeskus, JoJo – Oulun tanssin keskus, Routa ja Zodiak – Uuden tanssin keskus. Australialaisia yhteistyökumppaneina ovat olleet Campbelltown Arts Centre, Critical Path ja Strut. Vuonna 2015 uudeksi yhteistyökumppaniksi liittyi tasmanialainen Junction Arts Festival.

Osa hankkeista on päättymässä ja osa jatkaa edelleen. Yhteistyöohjelman tuloksena on syntynyt myös kokonaan uusia hankkeita.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain päällikkö Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari(at)danceinfo.fi


Yhteistyökumppanit

Zodiak – Uuden tanssin keskus, Helsinki

Campbelltown Arts Center, Australia

Critical Path, Sydney, Australia

Projektiblogi: www.idancex.com

ITAK – Itäinen tanssin keskus, Kuopio
www.itak.fi

Junction Arts Festival, Tasmania, Australia

Moriarty’s Project, Melbourne, Australia
www.moriartysproject.org.au

Michelle Heaven, Castlemaine, Australia

Routaryhmä, Kajaani
www.routacompany.fi