Kochi-residenssi Japanissa

Nykytanssi-residenssi Japanissa Kôchin taidemuseossa käynnistyy lokakuussa 2016

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kôchin taidemuseo ja Suomen Japanin instituutti ovat käynnistäneet residenssiohjelman suomalaisille tanssitaiteilijoille yhteistyössä Tanssin Tiedotuskeskuksen kanssa. Kôchin taidemuseon artist-in-residence-ohjelmassa on paikka nykytanssin (contemporary dance)  tanssijalle tai koreografille. Tarkoituksena on, että residenssitaiteilijoiden ja paikallisten asukkaiden yhteistyö tuo uusia tuulia alueen kulttuuriin.

Ohjelman ensimmäiseen residenssiin valittiin poikkeuksellisesti kaksi taiteilijaa: tanssija-koreografi Virva Talonen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuori. Taiteilijat viettävät Kôchissa yhteensä viisi viikkoa loka-marraskuussa ja esittävät kulttuurin päivänä 3.11. paikallisten kanssa yhdessä luomansa esityksen.

Residenssi sisältää harjoitussalin Kochin taidemuseon tiloissa, asumisen Kochin kaupungissa, noin 30 euron suuruisen päivärahan sekä edestakaiset matkat Suomesta Kochiin, Japaniin. Residenssivalinnan tekivät Kochin taidemuseo, Tanssin Tiedotuskeskus ja Suomen Japanin Instituutti.

Seuraava haku residenssiin on loppuvuodesta 2016.

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain päällikkö Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari@danceinfo.fi


Yhteistyötahot

Suomen Japanin instituutti