Keðja 2012–2015

Baltian ja Pohjoismaiden nykytanssin ammattilaiskentän verkostoitumista tukeva keðja-hanke jatkaa toimintaa vuosina 2012–2015. Keðja on islantia ja tarkoittaa ketjua.

Keðja 2012–2015 tarjoaa alueen tanssitaiteilijoille sekä tanssin tuottajille, toimittajille ja muille ammattilaisille mahdollisuuksia tavata, vaihtaa ajatuksia ja työskennellä yli maiden rajojen.

Tavoitteena on inspiroida, vahvistaa ja mobilisoida alueen tanssiyhteisöä sekä kehittää nykytanssin viestintää ja näkyvyyttä laajemmalle yleisölle.

Hanke on jatkoa vuosina 2008–2010 toteutetulle keðja-hankkeelle. Hanke on yksi EU:n Kulttuuri-ohjelman rahoitusta saava, monivuotinen yhteiseurooppalainen hanke.

Keðja 2012–2015 -hankkeen pääkoordinaattori on tanskalainen Dansehallerne ja yhteispartnereina on 10 nykytanssin kentän toimijaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista, Virosta, Latviasta ja Liettuasta.

Hankkeen suomalaiset yhteisjärjestäjät ovat Tanssin Tiedotuskeskus sekä tuotanto- ja taideyhteisö M.A.D. Tanssimaisterit.

Think Tankit ja keðjaMariehamn 2014

Tanssin Tiedotuskeskus vastaa kahden osahankkeen toteuttamisesta. Yksi näistä on Ahvenanmaalla elokuussa 2014 järjestettävä keðjaMariehamn-tapahtuma.

Toisena osahankkeena on kaksi Think Tank -keskustelusarjaa, joilla pyritään vaikuttamaan pohjoismais-balttilaisen tanssin kentän kehitykseen. Yksi näistä keskittyy tanssin kiertuetoimintaan, toinen tanssin kentän kestävään kehitykseen.

Tapaamisia ja residenssimahdollisuuksia

Hankkeen aikana tanssin kentälle järjestetään kolme laajaa tapaamista: Tallinnassa vuonna 2012, Liettuan Klaipedassa vuonna 2013 ja Maarianhaminassa vuonna 2014.

Tapaamiset sisältävät muun muassa työpajoja, luentoja, keskustelutilaisuuksia ja tanssiesityksiä.

Wilderness-residenssiohjelmassa tanssitaiteilijoille tarjotaan kymmenen taiteilijaresidenssiä, jotka sijaitsevat eri puolilla Baltiaa ja Pohjoismaita.

Syrjäseuduille sijoittuvissa residensseissä paikalliset ja vierailevat taiteilijat voivat tehdä yhteistyötä ja esitellä nykytanssia sitä harvemmin näkeville yleisöille.

Suomessa tarjolla on kaksi residenssiä, Hailuodossa sekä Kangasniemellä. M.A.D. Tanssimaisterit toimii Suomen Wilderness-partnerina.

Tanssikirjoittamista ja mentorointia

Writing Movement -verkosto järjestää hankkeen aikana useita työpajoja, luentoja ja seminaareja, joissa tutkitaan ja pohditaan erilaisia tapoja nähdä ja kirjoittaa tanssitaiteesta.

Liikekieli.com on verkoston suomalainen partneri.

Tanssin kentän ammattituottajien ja tanssitaiteilijoiden kansainvälisen markkinoinnin ja promootiotyön taitoja kehitetään hankkeessa Mentoring Scheme -mentorointiohjelman avulla. 

Lisätietoja
Tuottaja Katarina Lindholm
katarina.lindholm(at)danceinfo.fi

http://www.kedja.net

Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta vastaa ainoastaan sen laatija, eikä komissio ole vastuussa siihen sisältyvien tietojen mahdollisesta käytöstä.

Kedja2012logoskewNEWtag

 

Etusivu » Kansainvälinen toiminta » Hankkeet » Keðja 2012–2015

Etusivu   

English    Sivukartta    Palaute