Messut

Tanssin ja esittävien taiteiden messutapahtumissa Tanssin Tiedotuskeskus tekee suomalaista tanssia ja tanssin tekijöitä kansainvälisesti tunnetuiksi ja verkostoituu alan ammattilaisten kanssa.


Ajankohtaista:

Seuraa avoimia hakuja ilmoitustaulullamme

NYT: Hae mukaan! (DL 27.4.)
CINARS Biennale
Tanzmesse

Tiedotuskeskuksen kv-info 16.01.2018 diat (pdf)

 

Vuonna 2022 Tiedotuskeskus osallistuu seuraaville messuille:

  • internationale tanzmesse, 31.8.-3.9., Düsseldorf, Saksa
  • CINARS, 7.-12.11., Montreal, Kanada
  • PAMS Performing Arts Market Seoul, 26.-29.9. Soul, Etelä-Korea
  • YPAM Performing Arts Meeting in Yokohama, joulukuussa, Jokohama, Japani

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten yhteinen kansainvälistymishanke 2019-2023

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tiedotuskeskuksen yhteiselle kaksivuotiselle hankkeelle 98 000 euron erityisavustuksen. Hankkeella vahvistetaan tanssin ja sirkuksen kansainvälistä näkyvyyttä, vientiä ja verkostoja erityisesti Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä kehitetään alalla toimivien taiteilijoiden ja tuottajien kansainvälistä osaamista. Tämä mahdollistaa useiden messumatkojen järjestämisen, monien taiteilijoiden ja tuottajien matkojen tukemisen sekä vientivalmennuksen järjestämisen.

Kaikki matkoille ja valmennuksiin osallistujat valitaan avoimien hakujen kautta, seuraa ilmoitustauluamme!

Tiedotuskeskuksen messutoiminta

Osallistuminen kansainvälisille tanssin ja esittävän taiteen messuille on ollut vuodesta 2005 lähtien keskeinen osa Tanssin tiedotuskeskuksen promootiotyötä. Messuosallistumisen tavoitteina on suomalaisen tanssin kansainvälisen tunnettuuden lisääminen messujen kohdemaissa ja globaalisti, sekä suomalaisten tanssitaiteilijoiden kansainvälisen liikkuvuuden edistäminen ja työtilaisuuksien lisääminen.

Messut ovat esittävän taiteen ammattilaistapahtumia, joten ne ovat ensi sijassa tärkeitä verkostoitumispaikkoja. Tiedotuskeskus on yleensä osallistunut TPAM- ja PAMS-tapahtumiin Aasiassa joka vuosi sekä Tanzmesseen Saksassa ja CINARSiin Kanadassa, jotka järjestetään joka toinen vuosi.

Messuille kannattaa osallistua yhteistyössä Tiedotuskeskuksen kanssa. Tämä voi tarkoittaa mukana oloa Tiedotuskeskuksen messuosastolla, yhteisten messumateriaalien tuottamista tai muun verkottumistapahtuman toteutusta – vähintään kuitenkin sitä, että yhdessä olemme näkyvämpiä!

Tiedotamme tulevista messuista ja niihin osallistumisesta ilmoitustaulullamme ja uutisissamme. Jos sinulla on kysyttävää messuosallistumisesta tai siitä, minne kannattaisi suunnata, ole yhteydessä!

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Katarina Lindholm, katarina.lindholm@danceinfo.fi

Tanzmesse 2014, Tiedotuskeskuksen messuosasto

Internationale tanzmesse NRW
Düsseldorf, Saksa

Tanzmesse on Euroopan merkittävin tanssialan messu- ja verkostoitumistapahtuma, ja ainoa pelkästään tanssiin keskittyvä myyntitapahtuma maailmassa. Tanzmesse järjestetään joka toinen vuosi, yleensä elokuun lopussa. Osallistujia messuilla on vuosittain n. 1800.

Tanzmesse sisältää suuren messuosastoalueen lisäksi verkostoitumis- ja keskustelutilaisuuksia sekä esityksiä. Tanzmessen esitysohjelmisto koostuu sekä live-esityksistä että esittelytilaisuuksista ja siihen on avoin haku.

CINARS
Montreal, Kanada

CINARS on yksi tärkeimmistä esittävän taiteen messuista ja järjestetään joka toinen vuosi marraskuussa. Osallistujia messuilla on yleensä noin 1 500, 40 eri maasta, ja messujen ohjelmistossa on 160 esitystä eri puolilta maailmaa. Showcase-ohjelmistoon on avoin haku, sen lisäksi messujen ohessa on laaja off-ohjelmisto. CINARSissa on myös hyvin järjestettyjä keskustelu- ja verkottumistilaisuuksia.

Performing Arts Market Seoul (PAMS)
Soul, Etelä-Korea

PAMS on vuosittain lokakuussa järjestettävä esittävän taiteen messutapahtuma, johon osallistuu erityisen paljon aasialaisia alan ammattilaisia. PAMSissa näkee paljon korealaisia esityksiä (Soulissa on samaan aikaan käynnissä SIDance-festivaali ja Seoul Performing Arts Festival), voi kierrellä messuosastoilla, osallistua Speed Dating -ohjelmaan ja seurata keskustelutilaisuuksia. PAMS on viime vuosina myös järjestänyt avoimen haun kansainvälisen showcase-ohjelmistoon. Osallistujia messuilla on vuosittain 2000-2 500.

Performing Arts Meeting in Yokohama (YPAM)
Jokohama, Japani

TPAM on esittävän taiteen ammattilaistapahtuma, joka järjestetään nykyään vuosittain joulukuussa. Alunperin messuina toiminut tapahtuma on nykyään keskittynyt seminaarien ja pienryhmäkeskustelujen ja erilaisten verkostoitumistilaisuuksien järjestämiseen. TPAMissa on kuratoitu esitysohjelmisto, joka keskittyy aasialaiseen esittävään taiteeseen, sekä laaja Fringe-ohjelmisto, jossa voi nähdä pääosin paikallisia esityksiä ympäri Jokohamaa ja Tokiota. Samaan aikaan järjestetään usein myös Yokohama Dance Collection -katselmus.  Tapahtuma houkuttelee vuosittain noin 600 osallistujaa.


Lue lisää aiheesta:

Marjo Pyykösen, Milla Virtasen ja Tanja Råmanin blogit 6.3.2020: Verkottumismatka Jokohamaan koettiin monin tavoin onnistuneeksi – Tatsuro Ishiin luento japanilaisesta nykytanssista teki vaikutuksen TPAM-osallistujiin

Kati Kallio blogi 19.2.2020: Oman työn markkinointi Pohjois-Amerikassa ei ollutkaan vaikeaa – Kati Kallio yllättyi positiivisesti IPAY-messuista mutta kokee ilmastoahdistusta

Kati Korosuon blogi 19.2.2020: Pitchaamassa Philadelphiassa – Kati Korosuo kertoo kokemuksistaan

Elina Tanskasen blogi 12.12.2018 : Parasta antia olivat kanadalaiskontaktit – oma aikataulutus on isossa tapahtumassa haaste

Maria Nurmelan blogi 12.12.2018 : Planktonina Cinars-meressä kera yhä suurempien valaiden

Hanna Pajala-Assefan blogi 12.12.2018 : Cinarsissa oltiin yhdessä taiteen puolella

Suomalaisia Cinarsissa 2018

Etelä-Korean Soulissa isot esittävien taiteiden messut

Hyvä suomalaisedustus kansainvälisillä tanssialan messuilla Saksassa

Vuoden 2018 messusuunnitelmia: Tanssialan messuilla verkostoidutaan ja promotaan (uutinen, 29.1.2018)