Opintomatkat

Tiedotuskeskus järjestää vuosittain opinto- ja verkottumismatkoja suomalaisille tanssialan ammattilaisille.


Ajankohtaista:

Seuraa avoimia opintomatkahakuja ilmoitustaulullamme

 

Vuonna 2022 Tiedotuskeskus järjestää opinto- ja verkostoitumismatkoja ainakin seuraaviin tapahtumiin:

Internationale tanzmesse, 31.8.-3.9.2022, Düsseldorf, Saksa
CINARS Biennale, 7.-12.11.2022, Montreal, Kanada

Messuille suuntaavista matkoista lisää Messut-sivulla.

Mikä on opintomatka?

Opintomatkojen tavoitteina on osallistujien kansainvälisten verkostojen lisääminen, ammatillisten valmiuksien kehittäminen sekä kansainvälisen toimintaympäristön ja tanssitaiteen tuntemuksen kasvattaminen. Opintomatkat on havaittu hyväksi kansainvälistymisen väyläksi.

Opintomatkojen tarkemmat hakukriteerit ja mahdolliset erityisehdot riippuvat aina kohteesta ja matkan tarkoitusperistä. Opintomatkoille valitaan osallistujat hakemusten perusteella, ellei hakuilmoituksessa muuta mainita. Hakemusta tehdessä kannattaa tutustua matkakohteeseen huolella ja pohtia omia tavoitteitaan suhteessa siihen.

Mikä tapahtuma kiinnostaisi sinua? Ehdota meille opinto- ja verkottumismatkakohteita!

Lisätietoja:
Kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm
katarina.lindholm@danceinfo.fi

Aikaisempia opintomatkoja

IETM-verkoston syyskokous, 21.-24.10.2021
Lyon, Ranska
Osallistujien opintomatkablogi

IETM-verkoston kevätkokous 28.-31.3.2019
Hull, Iso-Britannia
Osallistujat
Opintomatkablogit: Riina Hannuksela, Mervi Leivo, Annika Sillander, Anna-Maria Väisänen

Cinars biennale 12.–17.11.2018
Montreal, Canada
Osallistujat
Opintomatkablogit: MariaNurmela, Elina Tanskanen, Hanna Pajala-Assefa

IETM-verkoston kevätkokous 26.–29.4.2018
Porto, Portugali
Osallistujat
Opintomatkablogit: Emmi Venna, Mira Laakkonen

Na Grani -tanssifestivaali (Tanssin Venäjä -ohjelma) 27.11.–3.12.2017
Jekaterinburg, Venäjä
Osallistujat

IETM-verkoston syyskokous 23.–26.11.2017
Bryssel, Belgia
Osallistujat

IETM-verkoston syyskokous 2.-6.11.2016
Valencia, ESPANJA

Opintomatkan ohjelmaan kuului IETM:n seminaariohjelman seuraamista, verkostoitumista kansainvälisten tanssin ammattilaisten kanssa, keskustelua muun muassa kansainvälistymisen merkityksestä.

Kuvassa vas. Vera Lapitskaya, Maria Nurmela,
Hanna Pajala-Assefa, Virve Sutinen, Sanna Rekola,
Lilja Lehmuskallio

 

”Kaikkiaan hyvä kombo verkottumista ja oman hankkeen edistämistä sekä omien taitojen kehittämistä. Yleisesti tunnelma oli hyvin kannustava ja tukeva. Monet sessiot olivat sisällöllisesti kiinnostavia ja inspiroivia, mikä antaa voimaa jatkaa eteen päin” -Hanna Pajala-Assefa

 

KeðjaVilnius 12.-16.10.2016
Vilna, LIETTUA

Ohjelmassa oli esityksien katsomista sekä osallistumista työpajoihin ja keskusteluihin tanssia koskevista ajankohtaisista aiheista. Tapahtumassa pääsi verkostoitumaan pohjoismaisten ja balttilaisten tanssialan ammattilaisten kanssa. Matkalla tutustuttiin myös Arts Printing House -talon toimintaan.

KeðjaHammerfest 4.-8.11.2015
Hammerfest, NORJA

Ohjelmassa oli KeðjaHammerfest-tapahtuman seminaareihin ja työpajoihin osallistumista sekä Dansefestival Barents- tapahtuman esitysten seuraamista.

”Matkasta muodostui itselleni silmiä avaava kokemus, jonka aikana sain mahdollsuuden tutustua syvällisemmin niin Suomen kentän kuin muiden Pohjoismaiden ja Baltian alueiden kulttuuritoimintaan. Mikä parasta näissä keskusteluissa oli mukana myös taiteilijoita Kanadasta ja Australiasta”
– Johanna Nuutinen

IETM-verkoston kevätkokous 23.-26.4.2015
Bergamo, ITALIA

Matkan aikana seurattiin IETM- verkoston runsasta seminaariohjelmaa sekä osallistuttiin erilaisiin tapaamisiin mm. IETM-verkostossa toimivien tuottajien sekä australialaisdelegaation kanssa.

” Tämän IETM- kokouksen anti oli hyvä erityisesti tiedon, ajatusten vaihdon ja oppimisen kannalta. Matkalla opin ymmärtämään paremmin erilaisten taideorganisaatioiden rakenteita mutta myös määrittelemään ja havainnoimaan omaa taiteilijan työtäni suhteessa muihin taiteilijoihin ja erilaisiin yhteiskuntarakenteisiin.” -Virva Talonen

Aerowaves Spring Forward Festival 17.-20.4.2015
Barcelona, ESPANJA

Opintomatka Aerowaves Spring Forward- festivaalille oli tarkoitettu koreografeille ja ohjelmassa oli esitysten seuraamista sekä festivaalin verkottumistilaisuuksiin osallistumista. Lisäksi keskusteltiin matkan vetäjän kanssa nähdyistä esityksistä sekä oman taiteellisen työn sijoittumista eurooppalaiseen tanssitaiteen kenttään.

”Huhtikuinen matka Aerowaves Spring Forward- festivaaleille oli todellinen unelmien täyttymys – neljä tanssin ja performanssitäytteistä päivää vieraassa kaupungissa tuntemattomien mutta sitäkin luovempien ihmisten kanssa suorastaan kannusti verkostoitumaan ja omaksumaan vaikutteita; tämä reissu ei hevillä unohtuisi.”– Marjukka Savolainen


Lue lisää aiheesta:

Tanssiammattilaiset kokoontuvat Vilnaan

Pohjoismaiden ja Baltian tanssimaailma kohtaa keðjaHammerfestissa