Finrusdance.com vauhdittaa suomalais-venäläistä tanssiyhteistyötä

ARTIKKELIT
Tanssin Tiedotuskeskus, 2.6.2015

Asutko Venäjällä tai Suomessa ja liittyykö työsi jollain tavalla tanssiin? Entä oletko kiinnostunut Suomen ja Venäjän välisestä yhteistyöstä? Mikäli kyllä, www.finrusdance.com sivusto saattaisi kiinnostaa sinua.

Tanssin Tiedotuskeskus on julkaissut Tanssin Venäjä-ohjelman tiimoilta sivuston Suomen ja Venäjän välisen tanssiyhteistyön vauhdittamiseksi. Finrusdance.com -sivustolta löytyy tietoa ajankohtaisista yhteistyömahdollisuuksista, kuten festivaaleista, residensseistä ja avoimista haui’ista Suomessa tai Venäjällä sekä suomalaisia ja venäläisiä, maiden välisestä yhteistyöstä kiinnostuneita tanssiryhmiä esittelevä tietokanta. Voit myös ilmoittaa oman ryhmäsi tiedot lisättäväksi tietokantaan.

”Tanssin Venäjä-ohjelma on herättänyt runsaasti kiinnostusta sekä Suomessa että Venäjällä. Ohjelmassa tapahtuu koko ajan ja paljon on myös suunnitteilla. Halusimme luoda selkeän kanavan kertoa niistä mahdollisuuksista, joita ohjelmamme tarjoaa”, kertoo ohjelman koordinaattori Anastasia Trizna.

Sivuston kieli on englanti ja sille on myös syynsä:

”Haluamme kannustaa suomalaisia ja venäläisiä tanssin ammattilaisia käyttämään kaikille yhteistä kieltä”, Trizna selittää.

Tanssin Venäjä-ohjelman tavoitteena on vilkastuttaa Suomessa ja Venäjällä toimivien tanssiryhmien, erilaisten organisaatioiden ja tanssitaiteilijoiden välistä yhteistyötä laajasti nykytanssin alueella. Yhteistyötä ja vaihtoa tehdä hankkeessa monella tasolla tiedon jakamisesta koulutukseen, yhteistuotantoihin, tanssitapahtumiin ja yleisötyöhön.

Tanssin Venäjä-ohjelman toteuttaa Tanssin Tiedotuskeskus yhteistyössä Suomen Moskovan-suurlähetystön kanssa Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.