Kansainvälinen Tanssin päivä 29.4. juhlistaa tanssin kasvavaa merkitystä

ARTIKKELIT
Tanssin Tiedotuskeskus, 22.4.2015

Kansainvälistä Tanssin päivää vietetään ympäri maailmaa ensi viikon keskiviikkona 29.4. Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta ja politiikasta riippumatta. Päivää juhlistetaan tapahtumin myös eri puolella Suomea.


Lue lisää:

Kansainvälinen Tanssin päivä 29.4. Facebookissa.

Kaapelin Tanssin päivän 29.4. ohjelma.

Tanssin Tiedotuskeskuksen kokoama lista tanssin päivän tapahtumista paikkakunnittain (22.4. mennessä tietoomme tulleet tapahtumat).

Tanssin päivä Kansainvälisen teatteri-instituutin ITI:n sivuilla.

Kansainvälisen tanssin päivän julistus, Israel Galván.

Tanssin harrastaminen ja tanssin ammattimainen esittäminen kasvavat Suomessa tasaiseen tahtiin. Tuoreiden tanssitilastojen (Tanssin tilastot 2014, julkaistaan 05/15) mukaan viime vuonna lähes 450 000 ihmistä kävi katsomassa tanssiesityksiä ja tanssiteoksia esitettiin yli 3 000 kertaa eri puolilla Suomea.

Suomalaiset myös tanssivat ja käyvät tanssitunneilla ahkerasti. Euroopanlaajuinen kyselytutkimus (Eurobarometri 2013) kertoo, että 15 % suomalaisista oli harrastanut tanssia viimeisen 12 kuukauden aikana.

Tanssitapahtumia Kemiönsaaresta Ouluun

Kansainvälisenä Tanssin päivänä sekä tanssin harrastajat että ammattilaiset Suomessa toteuttavat esityksiä, yleisötapahtumia ja gaalailtoja aina Kemiönsaaresta Ouluun saakka.

Helsingissä Kaapelin Tanssin päivä tarjoaa tanssia aamun ilmaisesta kehonhuoltotunnista iltapäivän puvustokirppikseen, kilpatanssiparien harjoituksiin tai jopa viiteen nykytanssiesitykseen.

Outokummussa puhutaan tanssin yhteiskunnallisesta merkityksestä, Kajaanissa koululaiset tanssivat aamudiskosssa ja eläkeläiset tanssipajassa. Oulun Tanssin päivän gaalassa nähdään pyörätuolilla tanssivien teos Kurkiaura ja Vantaan perinteinen gaala esittelee tanssin kirjoa flamencosta, tanssiteatteriin ja tankotanssiin. Lataa tästä lista Tanssin päivän tapahtumista eri puolilla Suomea.

Espanjalainen flamencon uudistaja Israel Galván muistuttaa Kansainvälisen Tanssin päivän julistuksessaan, että tanssi yhdistää kaikkia:

”Katson ihmisiä, jotka kävelevät kadulla, heilauttavat kättään, liikkuvat omalla persoonallisella tavallaan ja erilaisissa ryhmissä – ja tajuan, että he kaikki tanssivat! Haluaisin julistaa koko maailmalle: Me tanssimme kaikki!”

Lisätietoa Kansainvälisestä Tanssin päivästä: www.danceinfo.fi