Katso ja koe tanssia olohuoneessasi!

ARTIKKELIT
Emma Vainio, 22.2.2021

Joko Netflix-sarjat tympivät? Kasvaako kulttuuri- ja taide-elämysnälkäsi päivä päivälta suuremmaksi? Onneksi verkko on täynnä hienoja tanssielämyksiä! Kokosimme jälleen valikoiman sähköisesti jaettuja tanssisisältöjä. Päivitämme listaa: vinkkaa meille striimatusta ammattilaisesityksestä, teostaltioinnista tai tanssielokuvasta sähköpostitse: emma.vainio@danceinfo.fi.

Firman bileet elokuvassa Shake. (Koreografia ja ohjaus Sonya Lindfors ja Aino Suni.)

Firman bileet elokuvassa Shake. (Koreografia ja ohjaus Sonya Lindfors ja Aino Suni.)

ESITYSTALTIOINTEJA JA STRIIMAUKSIA:

Tanssiteatteri Hurjaruuth 40-vuotta! Hittiteos päivitettynä: Arvaa mitä? Arvaa Mitä? Esitykset 21.4.-29.4.

Kekäläinen & Companyn If I Would Lose My Voice  on unohtumaton näyttämöteos, joka havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Livestriimin ohjaa ja toteuttaa suomalaisen tanssielokuvan edelläkävijä Thomas Freundlich (Lumikinos Production). Livestriimi ke 5.5. klo 19:00 ja tallenne katsottavissa  26.5. asti. Liput Tiketistä.

TARGET Helsinki yhdistää nykytanssin visuaalisiin taiteisiin ja tuo sen uusiin ja yllättäviin ympäristöihin. Tarjolla mm. paikkasidonnaisia tanssivideoita sekä tanssiaiheinen podcast-sarja.

Raekallio Corp.-ryhmän kiitetty teos Mihin valo katoaa? (2013) on muistojen ja unien huoneissa tapahtuva maanalainen matka tiedostamattomaan.  Teos on  katsottavissa myös Vimeossa.

Tervetuloa Huvikumpuun! Suomen kansallisbaletin Peppi Pitkätossu tarjoaa vauhtia, väriä ja rohkean esikuvan koko perheelle. Koreografi Pär Isberg.

Kansallisbaletin versio klassikkosadusta Prinsessa Ruusunen. Koreografia Javier Torres.

Kansallisbaletin Lumikuningatar, koreografia Kenneth Greve.

Kansallisoopperan suurtuotanto CirkOpera. Balettikoreografia Ville Valkonen.

Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden ilta – Javier Torresin Flock ja Emrecan Tanışin Golden, kantaesitykset katsottavissa 6.5.-5.11.2021

Tanssiteatteri Tsuumin Martat-teoksen harjoituksia pääsee seuraamaan FB-tallenteena.

Aurinkobaletin perjantaistriimit eli kurkistuksia Aurinkobaletin kulisseihin. Joka perjantai 30 min.

Tanssiteatteri Glims & Glomsin DJ Mölytoosa ja Mummu. Musiikkikomedia koko perheelle.

Näyttämöltä videoteokseksi – Tanssiryhmä Off/Balancen ja Panu Varstalan Sinulle-videoteos.

DANCE MOVES US -dokumentti tanssin kokemuksesta ja liikkumisen ilosta – Tanssiryhmä Off/Balancen hanke toi nuoret yhteen ammattitanssijoiden kanssa.

Vera Lapitskayan Another ground under my feet -teoksen online-versio.

Favela Vera Ortizin F I G U R E    H U M A I N E.

Compañía Kaari & Roni Martin: Uotinen goes Kekkonen.

Compañía Kaari & Roni Martin: KILL Carmen.

Luokkakuvia, vedos III  Sivuaskel-festivaalin aikana tapahtuva residenssi ja sen päättävä esitysluonnos ovat osa prosessia kohti kantaesitystä, joka nähdään osana JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmistoa syyskaudella 2021.

TANSSIELOKUVIA JA DOKUMENTTEJA

Sivuun Ensemblen tanssielokuva Kylmäketju vieraili huhtikuussa Spring Dance Film Festivalilla Espanjassa. Katso Kylmäketju ja muita kansainvälisiä tanssielokuvia Youtube-tallenteesta. Katsottavissa 29.4. asti.

Anerca – elämän hengitys. Hengitystä on kahdenlaista: elämää ylläpitävää ja olemassaoloa ilmaisevaa. Musiikin, tanssin ja performanssin voimalla etenevä elokuvakertomus arktisen alueen ihmisen maailmasta. Ohjaus Johannes Lehmuskallio ja Markku Lehmuskallio.

4 koreografia, 14 päivää. Neljä tunnettua koreografia (Javier De Frutos, Iván Pérez, Christopher Wheeldon ja Craig Revel Horwood) toteuttavat englantilaiselle Balletboyz -ryhmälle neljä tanssiteosta. Aikaa on vain kaksi viikkoa.Dokumentissa seurataan luomisen iloa ja tuskaa eri tyylien ja lähestymistapojen kautta.

Viisiosainen dokumenttisarja Miksi tanssimme?

Omin jaloin, omin sanoin on dokumentti suomalaisen baletin kruunaamattomasta kuningattaresta, primaballerina, professori Doris Laineesta. Ohjaus Liisa Vihmanen.

Lyhytelokuvassa Shake Eva heittäytyy musiikin vietäväksi firman bileissä. Saako juhlissa ottaa tilan haltuun? Koreografia ja ohjaus Sonya Lindfors ja Aino Suni.

Roozbeth Kabolyn Tanssi tai kuole on koskettava dokumentti syyrialaisen tanssijan Ahmad Joudehin matkasta maailman tietoisuuteen.

Marita Liulian tanssielokuva Swan Song.

Dokumenttielokuva Juck liikkuu dokumentin, tanssin ja fiktion välillä ja kysyy, kuinka naisvartalon sallitaan ilmaista itseään. Ohjaus Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira.

Ha Ha Ha on tanssielokuva halusta kuulua joukkoon sekä siitä, kuinka yllättäen voikin päätyä vallankumouksen johtajaksi. Ohjaus Samuli Valkama.

Cold Storage on koominen tanssielokuva, joka kertoo pohjoisesta ystävyydestä, sen kaipuusta ja yksinäisyydestä. Koreografia Valtteri Raekallio, ohjaus Thomas Freundlich.

Lyhytelokuva You should be dancing kuvaa diskohuumaa Helsingin kaduilla ja puistoissa. Mukana 60 tanssijaa, muutama koira ja yksi kissa. Ohjaus Kati Sinisalo.

Kansallisbaletissa viime elokuussa aloittanut maailmankuulu tähtitanssija Maria Kochetkova kertoo poikkeuksellisesta vuodesta 2020 ja ensivaikutelmistaan Helsingissä.

Sari Palmgrenin Connective Patterns -tanssidokumenttielokuva.

Virpi Pahkisen kuusi tanssielokuvaa : The Seventh Salt, Fall, Sahara, Arbor, Subl.una ja Atom by Atom.

Raised by Krump – lyhyt dokumentti krumping-tanssityylin synnystä. Katso myös ihastuttava lyhyt dokumentti

Butterfly man tanssia rakastavasta perhoskeräilijästä. IDFA:n sivuilla myös paljon muita kiinnostavia dokumentteja katsottavissa ilmaiseksi.

Eloïse Mavronicholasin ja Wilhelmina Ojasen tanssielokuva A Whisper in the Order of Things (yhteistyössä Sadler’s Wells Young Associates programme ja London Contemporary Dance School’s MA in Screendance)

Kim Saarisen tanssielokuva Body Language Zone.

Myrskyryhmän ikäihmisten kanssa tekemiä tanssielokuvia täällä.

Kati Kallion tanssielokuvia täällä.

Ikuinen liike -dokumentti koreografi Tero Saarisesta.

Tanssiteatteri Glims & Glomsin PapulaBOX -tanssielokuva

Nadav Heymanin ja Julia Planine-Troianin tanssielokuva One – A Dance Film.

Gerard Monteron tanssielokuva Empty – NOWNESS.

A Think Mol & BalletBoyz: Dance with me.

Kynnys ry:n Taika-tanssiryhmäläiset tanssivat ostoskeskuksessa Pirjo Ojalan vuonna 2009 valmistuneessa tanssielokuvassa Point.

Lisää tanssielokuvia löydät Vimeosta hakusanalla “dance film” tai “tanssielokuva”.