Päätöksenteko Tanssin talosta etenee

ARTIKKELIT
Tanssin talon tiedote, 11.12.2015

Helsingin kaupunginhallitus tekee päätöksensä Tanssin talosta maanantaina 14. joulukuuta.

Tanssin talo ry:n hallitus käsitteli kokouksessaan 10. joulukuuta yhdistyksen, Jane ja Aatos Erkon säätiön, Kiinteistö Oy Kaapelitalon ja Helsingin kaupungin puitesopimusta. Hallitus hyväksyi sopimuksen yksimielisesti.

– Tanssin taloa on valmisteltu pitkään. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että Jane ja Aatos Erkon säätiön lisäksi myös valtio on päättänyt sitoutua hankkeeseen. Nyt odotamme vielä Helsingin kaupunginhallituksen päätöstä asiasta. Varsinainen talon ja sen sisältöjen rakennustyö alkaa vasta päätöksen synnyttyä. Ensi vuonna alkaa talon hankesuunnittelu ja alamme konkretisoida sisällön tuottamisen menetelmiä ja malleja yhteistyössä tanssikentän ja muiden yhteiskumppanin kanssa. Toteutuessaan Tanssin talo on historiallinen teko, jonka ansiosta tanssin näkyvyys ja saavutettavuus paranevat merkittävästi, Tanssin talon hallituksen puheenjohtaja Sanna Rekola sanoo.

Valtio ilmoitti joulukuun alussa, että se tukee rakennushankkeen lisäksi tanssin talon vuosittaista toimintaa enintään 650 000 eurolla. Rahoituksesta on tarkoitus myöntää enintään 200 000 euroa valtionavustuksena ja loput 450 000 euroa valtionosuuksina siirtämällä vastaava määrä Helsingin kaupunginteatterin toimintaa Tanssin talolle.

Valtionosuuden siirtämiseen liittyvistä yksityiskohdista neuvotellaan viimeistään kesällä 2018, ja jos valtion talousarviossa teattereita koskevan valtionosuusmomentin henkilötyövuosien määrä kasvaa, valtio arvioi uusien henkilötyövuosien kohdentamista Tanssin talolle, jolloin Helsingin teatterisäätiöltä siirrettävä henkilötyövuosimäärä vastaavasti vähenee.

– Yhdistyksen lähtökohtana on, että Tanssin talon rahoitus tulee löytää leikkaamatta tanssikentän muiden toimijoiden julkisia avustuksia. Tanssin rahoitus on muuhun kulttuurin rahoitukseen verrattuna alhainen Tanssin talon toteutuessakin.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö ei ole sitoumuksessaan kohdistanut valtionosuusleikkausta erikseen mihinkään kaupunginteatterin toimintoon, vaan käsityksemme mukaan kaupunginteatterin säätiö tekee tulevaisuudessa itse kohdistukset, Rekola sanoo.