Pikkujoulut tanssista hurmioituen – Listasimme glögi-iltamiin sopivia esityksiä

ARTIKKELIT
16.11.2022

Mitä pikkujouluohjelmaa illanistujaisiin? Sisällytä tänä vuonna työpaikan tai ystäväporukan joulunodotusiltamiin tanssielämys. Pikkujoulukausi on jo alkanut, varaa lippusi pian!

Tanssiteatteri Tsuumi: Linnanjuhlat © Mikko Mäntyniemi

Tanssiteatteri Tsuumi: Linnanjuhlat
(10.11. – 26.11.2022)

Tänä vuonna sinutkin on kutsuttu! Linnanjuhlat on ikonisia Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlia mukaileva elämyksellinen esitys, jossa yhdistyy teatteri, tanssi, juhlahumu ja makuelämykset. Vihdoinkin kaikki halukkaat saavat kutsun!

 

Tanssiteatteri ERI: Lahjojen aika

Tanssiteatteri ERI: Lahjojen aika ›
(1.12. – 20.12.2022)

Pieni Klaara-tyttö  raottaa lahjapapereita illan pimetessä. Jouluyö on taikaa täynnä ja lelut puhkeavat elämään tähtitaivaan tuikkeessa. Tinasotilastyttö rakastuu balettiprinssiin ja kaikki lahjat yhtyvät leikkivään tanssiin. Aikakin siirtyy raiteiltaan ja jokainen hetki vie satua yhä lähemmäs ihmeitä – yhä lähemmäs joulun iloa.

 

Kinetic Orchestra: Like There’s No Tomorrow © Mikael Ahlfors

Kinetic Orchestra: Like There’s No Tomorrow ›
(7.12. – 11.12.2022)

Kinetic Orchestran uusin nykytanssiteos on visuaalinen iloittelu, joka inspiroituu Philippe Halsmanin valokuvateoksesta Dali Atomicus (1948). Teos muodostuu limitteisistä kohtauksista, jotka huipentuvat kerta toisensa jälkeen omanlaiseensa loppukuvaan. Surrealismin hengessä liike, musiikki ja visuaalinen maailma pursuilevat hyvin omalakisinaan, mielikuvituksellisina ja vapaasti muovautuvina elementteinä, jotka loksahtavat yhteen muodostaen katarttisia hetkiä.

 

MAD House Helsinki: Club Kiihko esittää – Firman pikkujouluristeily ›
(18.11.2022)

Näihin pikkujouluihin pääsee osallistumaan vaikka ilman työkavereitakin! Tarjolla on pikkujouluisaa yritysmaailman tunnelmaa ihan tutuillakin käänteillä, höystettynä valikoiduilla tunnelmaa luovilla esiintyjillä. Club Kiihko on uusi osallistava immersiivinen esitystaideilta, joka tuo yhteen laajan ja villin kattauksen esitystaidetta, mm. burleskia, runoutta, dragia, stand uppia, performanssia ja musiikkia.

 

Aurinkobaletti: Hetki tanssien ›

Hetki tanssien -paketti on Aurinkobaletin kevyt työpaja tai pienteos erilaisten ryhmien tarpeisiin. Olipa kyseessä työporukan illanvietto, seminaaripäivä, TYKY- ja TYHY-toiminta tai muuten vain joukko ihmisiä, jotka kokevat yhdessäolon ja jaetun kulttuurikokemuksen kiinnostavana, tarjoamme mahdollisuuden tutustua tanssiin aitiopaikalta ja joustavalla aikataululla.

 

Rimpparemmin Joulushow ›
(19.11. – 9.12.2022)

Hävyttömän hyvä joulushow tuo lavalle musiikin ja tanssin täyteisen shown, joka ei varmasti petä joulutunnelmaa metsästävää katsojaa. Esityksessä yhdistyy kouluaikain joulujuhlat ja hauskimmat pikkujouluohjelmanumerot. Piparkakun tuoksuista kulttuuria ja hävyttömän hyviä esityksiä pikkujouluhengessä. Tervetuloa aloittamaan joulunvietto Rimpparemmin seurassa!

 

Suomen Kansallisbaletti: Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas ›
(3. – 22.12.2022)

Hurmaava koko perheen suosikki palaa ohjelmistoon! Tšaikovskin tuttu musiikki, taianomaiset lavasteet ja upeat puvut johdattavat kauas arjen keskeltä. Tarina alkaa, kun talvisessa Porvoossa asuva Klaara pääsee jouluyönä satumaiselle matkalle. Siellä hän kohtaa hiiriarmeijan, eksoottisia kaukomaiden vieraita ja pähkinänsärkijäksi taiotun prinssin. Baletin jännittävät juonenkäänteet tempaavat mukaansa kaikenikäiset katsojat.

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas © Sakari Viika

 

Helsingin Tanssikeskus:  Noche del Flamenco ›
(8.12.2022)

Helsingin Tanssikeskuksen Noche del Flamenco – Flamencon ilta -näytöksessä esiintyy yli 50 flamencotanssijaa vasta-alkajista edistyneisiin. Lavalla tullaan näkemään upea kavalkadi perinteistä ja modernia flamencoa. Flamencomuusikot Juho Koskimies, Anna Murtola ja Ricardo Padilla säestävät tanssijoita lajin perinteitä kunnioittavalla, vahvalla ammattilaisten taidolla.