Tanssitoimijat isoin joukoin Ukrainan tueksi eri puolilla maata

ARTIKKELIT
Emma Vainio, 16.3.2022

Voiko tanssimalla tai katsomossa istumalla auttaa sodan keskellä eläviä? Kyllä voi! Suomalaiset tanssitoimijat järjestävät nyt sankoin joukoin esityksiä, tapahtumia ja tanssitunteja, joiden tuotto menee ukrainalaisten avuksi. Kokosimme lähiviikkojen tukitapahtumat yhteen – mukana on sekä tulevia että menneitä tapahtumia.

Susanna Leononen Company: Juuret © Sakari Viika

Susanna Leononen Company: Juuret © Sakari Viika

Susanna Leinonen Company: Juuret-tukiesitys ››
Helsinki, la 2.4.
Liput tästä ›

Huhtikuussa Stoassa järjestettävän Juuret-esityksen lipputulot menevät lyhentämättöminä Suomen Unicefille.

Juuret pohtii mistä tulemme ja keitä olemme. Se sukeltaa muistoihin, jotka elävät meissä ja näkyvät kehoissamme. Kehojen kantamat, ainutlaatuiset tarinat muovautuvat liikkeen keinoin koreografiaksi, joka yhdistää eri sukupolvet. Elämän kerrostumista syntyy kehollinen kuvaus, joka ulottuu sanojen tuolle puolen. Teoksen tanssijoina toimivat Susanna Leinonen Companyn ammattitanssijat ja työpajoista valikoituneet ikäihmiset.

Helsingin aikuisopiston avointen ovien harrastuspäivä ››
Helsinki, su 27.3.

Opettajat tarjoavat tapahtumassa oman osaamisensa varojen keräämiseksi. Tapahtumassa tehdyt vapaaehtoiset lahjoitukset menevät Unicefin välityksellä Ukrainan konfliktista kärsivien lasten ja lapsiperheiden hyväksi.

Päivän aikana voi kokeilla esimerkiksi  länsiafrikkalaisia tansseja rumpujen säestyksellä, aikuisbalettia, kuntonyrkkeilyä, aikuinen-lapsi-improa tai äänimaljarentoutusta.

Tanssiteatteri MD: IGLU © Heikki Järvinen

Tanssiteatteri MD: IGLU © Heikki Järvinen

Tanssiteatteri MD:n esitykset Ukrainan hyväksi: Aavevedoksia ›› ja IGLU ››
Tampere, 9.3. – 2.4.
Liput tästä ›

Tanssiteateteri MD lahjoittaa lipputulot ukrainalaisten lasten hyväksi kaikista Aavevedoksia-esityksistä sekä IGLUn 2.4. esityksestä.

Samuli Roinisen Aavevedoksia on Hällän pieneen saliin rakentuva installaatiosoolo, jossa tanssijan elämäntuntuiset muistot käyvät dialogia arkkitehti Laura Uimosen poeettisen The Gaze -esseen kanssa. Mari Rosendahlin IGLU sen sijaan vie katsojansa jäiselle seikkailulle, jossa rohkea ja sielukas keisaripingviini Buzika yrittää selviytyä merijäällä Etelämantereella.

Pispalan Sottiisi lahjoittaa festivaalipassituloja Ukrainan hyväksi ››
Tampere, 15. – 19.6.

Tampereella kesäkuussa järjestettävä kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaali Pispalan Sottiisi lahjoittaa jokaisesta maaliskuun aikana ostetusta festivaalipassista 1 euron Suomen Punaiselle Ristille Ukrainan tukemiseksi. Festivaalipassit tulevat myyntiin 15.3. Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurat.

Vantaan katutanssiyhdistys Ry:n tuki Ukrainalle ››
Vantaa, touko-kesäkuu

Ukrainalainen Nastya tulee pitämään VKTY:lle online- ja live-kursseja ja tuomaroimaan VKTY Summer Campin battleja. Nastya on yksi Euroopan parhaista hiphop-tanssijoista ja hän on tehnyt vuosien työn Ukrainassa hiphop-tanssin tason nostamiseksi.

Kurssien tulot ohjataan Nastyan kautta ukrainalaisten tueksi.

Sara Meller, Sonya Lindfors & Elina Pirinen: Armageddon © Venla Helenius

Sara Meller, Sonya Lindfors & Elina Pirinen: Armageddon © Venla Helenius

Tanssigaala Ukrainan tueksi Aleksanterin teatterissa ››
Helsinki, la 19.3.
Liput tästä ›  (20-100€)

Taiteilijat ja Aleksanterin teatteri osoittavat tukensa Ukrainalle järjestämällä hyväntekeväisyysnäytöksen. Esityksen lipputulot menevät lyhentämättöminä Unicefin hätäapukeräykseen lasten auttamiseksi Ukrainassa.

Monipuolisessa gaalassa nähdään mm. Tero Saarinen Company, Kielo Dance Company, Raekallio Corp., Kansallisbaletin tanssijoita, Sami ja Jutta Helenius, Império do Papagaio, Anastasia Trizna, Minna Tervamäki ja Anni Jokimies sekä moni muu. Kesto 2 h 15 min.

Lippuja ostaessasi voit päättää, kuinka paljon haluat lahjoittaa Unicefille valitsemalla itsellesi sopivan peruslipun. Halutessasi voit myös tehdä lisälahjoituksen lipunoston yhteydessä osoitteessa www.unicef.fi/tue-tyotamme/ukraina/

Espoon kaupunginteatteri: Ilta Ukrainan lasten hyväksi ››
Espoo, ke 16.3.
Liput tästä ›

Espoon kaupunginteatteri lahjoittaa Armageddonin ke 16.3. klo 19 näytöksen lipputulot UNICEFIN hätäapukeräykseen Ukrainan lapsille.

Armageddon on näyttelijä-ohjaaja Sara Mellerin, koreografi-ohjaaja Sonya Lindforsin ja tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirisen luoma yhteisteos. Se rehottaa vapautuneesti viimeisen taistelun jälkeisessä villissä puutarhassa ja leikittelee apokalyptisen ja populaarin, klassisen ja avantgarden välillä. Yleisö kutsutaan mielikuvittelun ja spekuloinnin feministisen voiman syleilyyn, sisäisten ja ulkoisten tulipalojen, sivuhenkilöiden ja asteroidisateiden mayhemiin.

 

Tanssiteatteri ERI: Ruletti Jari Laurikko

Tanssiteatteri ERI: Ruletti Jari Laurikko

Tanssiteatteri ERIn Ruletti – Apua Ukrainalle -tukiesitys ››
Turku, la 19.3.
Liput tästä ›

Tanssiteatteri ERI lahjoittaa 19.3. Ruletti-näytöksen lipputulot Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Ruletti on tanssi- ja ihmislajien hyrräävä peli. Punainen ja musta saavat rinnalleen huumorin koko värikirjon ja pelimerkit lentelevät. Parilliset ja parittomat käyvät kiihtyvään tanssiin, joka ilakoi baletista kansantanssin kautta moderniin ilmaisuun. Nykytanssia unohtamatta. Parketilla kliseet ja virtuoosisuus kiillottavat toisiaan. Tekijät Lassi Sairela, Eeva Soini ja Tiina Lindfors ovat pelin runsaskätiset jakajat ja yleisölle on varattu koko pääpotti.

Hyväntekeväisyysapahtuma ”Liiku ja lepää” ››
Lappeenranta, su 20.3.

TwoStep tanssistudion, Tanssiliiketerapia KehonPolun ja Ihana Studion järjestämän tapahtuman tuotto ohjataan kokonaan Suomen Punaisen ristin Ukrainan kriisiapurahastolle.

Ohjelmassa on tanssiliiketerapeutti Katja Purasen vetämä Luova tanssi ja mindfulness -tunti sekä fysioterapeutti Piia Koskisen vetämä Hengittävä oleminen ja liike: tuokio hengityksen äärellä -tunti.

SADE ry: My Body In The Centre -työpaja, Parkkihallibileet + Jatkot ››
Rovaniemi, pe 18.3.

Jani Salosen ja Johanna Hurmeen My Body In The Centre -workshop järjestetään kauppakeskus Revontulen liiketilassa klo 16:00-17:45. Workshop antaa erilaisia työkaluja, mistä lähteä liikkeelle oman sisäsyntyisen tanssillisuuden rakentamisessa. 20 euron workshop-maksut lahjoitetaan lyhennettöminä ukrainalaisten hyväksi. Ilmoittaudu workshoppiin täällä ›

Parkkihallibileet kauppakeskus Revontulen parkkihallissa klo 18:00-21:00 + jatkot Pub Punapippurissa klo 18:00 – 02:30 Avoimet funk, soul, break ja hip hop -tanssijamit (open dance floor), sanataitureille biittejä ja mikrofooneja (open mic). Esiintymässä mm. VTyyli, Yliääni, Fannzu, Gege, Hannes & Nuorten tarinallinen katutanssiesitys. Myyjäiset ja keräys Ukrainan auttamiseksi.

Tervetuloa mukaan, tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin!

Keski-Suomen tanssin keskus Villa Ranassa: Lahjoita lipputulosi Unicefin kautta Ukrainan lapsille! ››
Jyväskylä, su 20.3.
Liput tästä ›

Keski-Suomen Tanssin Keskus lahjoittaa lastentanssiteos Kahímen sunnuntain 20.3. klo 15 näytöksen lipputulot Unicefin kautta Ukrainan lasten hyväksi. Kokoonnutaan yhdessä auttamaan ja täytetään katsomo!

Kahíme on lapsille kohdennettu teos, jossa keskiössä ovat tanssitaiteen lisäksi esineteatteri ja äänisuunnittelu.

Etnofitness: Tule liikkumaan ja tekemään hyvää! ››
Helsinki, 3. – 18.3.

Osallistumme SPR:n hätäapukeräykseen Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi. Aikavälillä 3. – 18.3. järjestettävien tuntien osallistumismaksut lahjoitetaan kokonaan SPR:n katastrofirahastoon.

Mamia Company: Kisu Pikkulainen vaarojen varjoissa -tukiesitys ››
Vantaa, pe-su 25. – 27.3.
Lippuvaraukset ›

”Yksin ei pärjää kukaan. Ota aina kaikki leikkiin mukaan!” Kisu Pikkulainen vaarojen varjoissa on lämminhenkinen seikkailutarina sekä monitasoinen teos yksinäisyydestä ja perheen tärkeydestä. Viikonlopun 25.–27.3. lipputulot lahjoitetaan Ukrainan lapsille.

Perhe Pikkulainen on pakannut tavaransa ja on aika palata kesän jälkeen mökiltä kaupunkiin. Kesäkissa Kisu Pikkulainen jää kaikessa tohinassa huomaamatta mökille. Tästä alkaa Kisun seikkailu lankakerien ja lakanoiden maailmassa. Pääseekö Kisu lopulta perheen luo kaupunkiin vai jääkö yksin mökille?

 

Satu Rinnetmäki: MeMyself&I

Satu Rinnetmäki: MeMyself&I

Routa Company ja Vaara-kollektiivi: Sunnuntaisalonki ja tukiesityksiä ››
Kajaani, su 12.3. – 20.3.
Liput tästä ›

Routa Company ja Vaara-kollektiivi lahjoittavat tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen Me, Myself & I -esityskauden kaikki lipputulot Unicefille. Routa Company lahjoittaa myös Jenni Kivelän vierailuesityksen Strange Plant lipputulot Unicefille. Molemmat esitykset voi nähdä Sunnuntaisalonki-esitystapahtumassa Kajaanin Generaattorilla 20. maaliskuuta.

MeMyself&I on tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen rohkea, suora ja hersyvän päräyttävä autofiktiivinen sooloesitys, jossa Rinnetmäki päästää kaikki minänsä eri puolet esille mahdollisimman aidolla ja rehellisellä tavalla. Strange Plant on sen sijaan puolipoutaisen vinksahtanut sooloteos, lastenesitys aikuisille.

Zodiakin tukiesitys: Liina Magnean Funny Things Before Panic ››
Helsinki, su 13.3.

Zodiak lahjoittaa Liina Magnean Funny Things Before Panic -teoksen su 13.3. klo 15.00 esityksen tuotot SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainan tukemiseen.

Funny Things Before Panic on musikaaliksi naamioitunut selviytymismekanismi. Kolme tanssijaa ilmentää kolmea todellista puukotustarinaa, jotka ovat tapahtuneet koreografi Liina Magnean ympärillä.

STAND WITH UKRAINE -katutanssijamit, Ndjara Dance Studiossa ››
Helsinki, la 12.3. 

Tuodaan paikallinen skene yhteen, tuetaan ystäviämme täällä Suomessa ja Ukrainassa. Levitetään sanaa.

Osallistumismaksu 20€ Myös vapaavalintainen avoin lahjoitus mahdollinen. Kaikki pääsylippujen kautta kerätty raha kohdistetaan suoraan Ukrainalaisille tanssijoille ja heidän perheilleen.

Zodiak / Mira Kautto & työryhmä: BS/BF © Katri Naukkarinen

Zodiak / Mira Kautto & työryhmä: BS/BF © Katri Naukkarinen

Ehkä-tuotanto / Spring Roll -festivaali: Mira Kautto ja työryhmä: BS/BF ››
Turku, pe 11.3.

Ehkä-tuotannon Spring Roll -festivaalin avajaisillan BS/BF-esityksen lipputulot lahjoitetaan lyhentämättöminä Suomen UNICEFille.

Mira Kauton ja työryhmän BS/BF on tanssiteoksen muotoon asettunut rinnakkaistodellisuus ja fantasiametsä, joka koostuu tanssimisesta, hypnoottisesta musiikista sekä sinisestä värinä ja tunnelmana. BS/BF on ympäristö, jossa valot, äänet ja tanssit, joille ei ole selkeää paikkaa sen ulkopuolella, muuntuvat omalla keskinäisellä logiikallaan toimivaksi yhteydeksi.