Viisi faktaa tanssista

ARTIKKELIT
27.4.2022

Tanssi on suositumpaa kuin koskaan. Tutkimusten mukaan tanssi vahvistaa henkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia. Taiteen, kulttuurin ja liikunnan lajeista tanssi monissa muodoissaan kiinnostaa niin nuoria kuin ikäihmisiä, joiden kokonaisvaltaista hyvinvointia tanssi edistää erityisen hyvin. Kokosimme viisi faktaa tanssista!

Haluamme 29.4. vietettävän Kansainvälisen tanssin päivän kunniaksi tuoda konkreettisesti esiin tanssin hyvinvointivaikutuksia: tanssi on todistetusti yksi parhaista terveyttä edistävistä liikuntamuodoista – se esimerkiksi parantaa mielialaa ja vähentää stressiä. Tanssissa yhdistyvät myös sosiaalisuus, yhteisöllisyys sekä aivojen aktivointi ja kognitiivisten taitojen ylläpito. Toisaalta tanssi myös tuottaa ja työllistää. Ja usko tai älä, tanssin katsominen lisää empatiaa!

Kokosimme viisi faktaa tanssista, jotka todistavat tanssin elinvoimaa. Jaamme Tanssin päivän viikolla uuden faktan päivittäin instagramissa @dancefinland. Faktoja saa mielellään jakaa eteenpäin. Juuri nyt on aika rummuttaa tanssin puolesta!

1. Tanssi on yksi suosituimmista harrastuksista
2. Tanssi tekee meistä fiksumpia
3. Tanssin katsominen lisää empatiaa
4. Tanssi tavoittaa
5. Tanssi tuottaa ja työllistää

P.S. Tervetuloa juhlimaan Kansainvälistä tanssin päivää Kaapelitehtaan uudelle lasipihalle ja Tanssin taloon! Klo 15 – 19 järjestettävässä, maksuttomassa tapahtumassa nähdään mm. nykytanssi- ja katutanssiesityksiä. Tanssin taloon pääsee kurkistamaan ja kuulemaan lisää sen toiminnasta klo 16–19.

Lisätietoa Tanssin päivän tapahtumasta Kaapelitehtaalla pe 29.4. ›