Vuonna 2017 koko Suomi tanssii

ARTIKKELIT
16.6.2016

Koko Suomi tanssii 2017 yhdistää suomalaisia itsenäisyytemme juhlavuonna tanssin keinoin. Kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Luvassa on tanssillista yhdessä tekemistä kaikille erityisryhmät huomioiden.

“Tanssi on ei-sanallinen ilmaisukeino, joka on hyvin syvällä meissä. Tanssi sopii ihan kaikille”, sanoo tähtitanssija Minna Tervamäki, joka julkaisee omaa Minna LIVE -ohjelmaa kampanjan Youtube-kanavalla.

Tanssiinkutsun kaikille suomalaisille esittävät tanssin ammattilaiset ja amatöörit yhdessä Saammeko luvan -kampanjavideolla. Myös verkkosivusto www.suomitanssii.fi on avattu.

ARTIKKELIT_KST_Panu ym_600px

Koko Suomi tanssii käynnistyy avajaisilla loppiaisena 6.1.2017.

Tanssin juhlavuoden avaa tanssihaaste. Kuka tahansa voi opetella yksin tai yhdessä tanssihaaste-tanssin verkossa julkaistavan videon tai kotiin, kouluun, työpaikalle tai harrastusyhteisöön tilattavan opettajan avulla. Kuvaamalla oman esityksen ja lataamalla videon sosiaaliseen mediaan on mukana haasteessa. Mukaan voi myös haastaa haluamansa tahon.

Tansseja on kuusi erilaista: baletti, katutanssi, nykytanssi, pari- ja kansantanssi, showtanssi sekä kaikille mahdollinen, esteetön oma tanssi. Koreografioiden opettelu ei vaadi aiempia tanssitaitoja.

Koreografioista vastaavat omien lajiensa taiturit ja tanssin pedagogit: Akim Bakhtaoui (katutanssi), Ida Jousmäki (show), Marina Tirkkonen (baletti), Panu Varstala (nykytanssi), Petri Kauppinen ja Marjukka Koivuniemi (pari- ja kansantanssi) sekä Pia Lindy (oma tanssi).

“Tanssimisessa on parasta, kun saa liikkua musiikkiin, liikuttaa kehoa ja luoda jotain uutta ja ennen muuta olla vapaa”, miettii showtanssikoreografi Ida Jousmäki.

Kampanjan tavoitteena on, että jokainen suomalainen tanssii tai kokee tanssia vuonna 2017.

Kampanjaa koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus ja se on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

LISÄTIETOA
www.suomitanssii.fi

Instagram & Facebook @suomitanssii

www.youtube.com/suomitanssiiFI