10tytöt

Nykytanssi

F-ART HOUSE: 10TYTÖT -TANSSIESITYS. 10tytöt on liikettä, tekstiä ja audiovisuaalisuutta yhdistävä nykytanssiteos sekä kympin tyttöjen ruumiillinen esiin tuleminen.

”Sain kerran hissan kokeesta kutosen. Näytin kavereille, etten oo enää se luokan hikari. Hävetti viedä se koe kotiin.”

Suomalainen koulutusjärjestelmä suosii tietynlaisia persoonia ja oppijoita. Kympin tyttö oppii pelaamaan korttinsa “oikein” järjestelmässä, mutta samalla päätyy suorituskeskeisyyden kierteeseen. Milloin ja miten kympin tyttöön kohdistuneet ja hänen itselleen omaksumat vaatimukset kääntyvät häntä vastaan? Miksi menestyjän kuori alkaa säröillä?

10tytöt on f-ART House kollaboraation debyyttiteos, joka tekee henkilökohtaisen kokemuksen rinnalla näkyväksi, miten kympin tytöistä puhutaan mediassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

f-ART House on ruumiillisuuteen ja yhteiskuntarakenteisiin keskittyvä taiteilijakollaboraatio, joka muodostui vuonna 2017. Kollaboraatioon kuuluvat tanssitaiteilijat Suvi Kelloniemi, Siiri Kortelainen, Iiris Laakso, Janna Loukas ja Verna Nordlund sekä valon, äänen ja musiikin maastossa risteilevä Ellen Virman. – f-ART House tekee yhteistyötä Tanssin hyvä -tutkimushankkeen kanssa.

f-ART House

ApinaFest! 2019

f-ART House

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus STOA

Turunlinnantie 1 Itäkeskus, Helsinki

30.3.2019

18:00