Aaltokoski Dance Marathon: Ali & Alpo / FUGA

Aaltokoski Dance Marathon tuo sykettä syksyyn: 8 päivää, 15 esitystä, 2 ensi-iltaa. Ali & Alpo on kulttuurien välinen sanaton vuoropuhelu. FUGA taas pakenee muotoa ja irtoaa otteista.

Ali & Alpo – arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat sanattomassa dialogissa

Alin saamat kielteiset turvapaikkapäätökset vaikuttivat dramaattisesti teoksen syntyprosessiin sekä lopputulokseen. Teos tuo koskettavasti esille inhimillisen kokemuksen ja näkökulman tiukentuneen turvapaikkapolitiikan seurauksista. Ensi-ilta oli 15.3.2017 Helsingissä.

Maanantaina 20.11. klo 14 Ali & Alpo -esityksen jälkeen järjestetään keskustelu monikulttuurisesta taiteilijayhteistyöstä. Keskustelemassa ovat näyttelijä Omar Albajare, kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan johtaja Cátia Suomalainen Pedrosa sekä tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski.

”On mies, tanssi ja musiikki. Enempää ei tarvita, ne riittävät kertomaan paljon ja suoraan sydämestä. […] Pala nousee kurkkuun. Kyyneleitä on vaikea pidätellä viimeistään siinä vaiheessa, kun tanssija ja muusikko tulevat näyttämölle loppukiitoksiin.” HS 17.3.2017

Koreografia ja tanssi: Alpo Aaltokoski | Musiikki: Ali Alawad | Valosuunnittelu: Kari Gratseff | Äänisuunnittelu: Johanna Storm | Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo | Videokuvaus: Thomas Freundlicht | Videokäsikirjoitus: Alpo Aaltokoski | Videoeditointi: Joe Davidow | Valokuvaus: Alejandro Lorenzo, Tanja Ahola

FUGA – tanssiteos muodosta (ensi-ilta)

Kolmen tanssijan esittämän teoksen pohjana on J.S. Bachin keskeneräiseksi jäänyt sävellys The Art of Fuga. FUGAssa itsenäiset äänet, liikkeet ja teot yhdistyvät moniääniseksi kudelmaksi kommentoiden toisiaan, heijastuen toisistaan ja kulkien toistensa rinnalla. FUGA (lat. pako, paeta) pakenee muotoa ja irtoaa otteista. FUGAssa musiikki ja liike soljuvat tanssijoiden kehoissa määrittelemättömäksi eteenpäin kulkevaksi virraksi. Työryhmä koostuu pitkään Aaltokoski Companyssa työskennelleistä tanssijoista.

Työryhmä ja tanssijat: Jouni Majaniemi, Unna Kitti ja Johanna Ikola | Koreografia ja konsepti: Johanna Ikola yhdessä työryhmän kanssa | Musiikki: osia teoksesta J.S Bach, Die Kunst der Fuge

 

Aaltokoski Dance Marathon – 16.–26.11.2017 – on aivan uudenlainen nykytanssimaraton, joka tuo Helsingin marraskuuhun sykettä, liikettä ja tanssin huumaa.

www.aaltokoskicompany.fi

Tanja Ahola

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Stoa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki, Helsinki

22.11.2017

19:00