Aaltokoski Dance Marathon: FUGA (ensi-ilta) / VELJET

Nykytanssi

Aaltokoski Dance Marathon tuo sykettä syksyyn: 8 päivää, 15 esitystä, 2 ensi-iltaa. Ensi-iltansa saava FUGA pakenee muotoa ja irtoaa otteista, musiikki ja tanssi soljuvat määrittelemättömänä virtana.

FUGA – tanssiteos muodosta (ensi-ilta)

Kolmen tanssijan esittämän teoksen pohjana on J.S. Bachin keskeneräiseksi jäänyt sävellys The Art of Fuga. FUGAssa itsenäiset äänet, liikkeet ja teot yhdistyvät moniääniseksi kudelmaksi kommentoiden toisiaan, heijastuen toisistaan ja kulkien toistensa rinnalla. FUGA (lat. pako, paeta) pakenee muotoa ja irtoaa otteista. FUGAssa musiikki ja liike soljuvat tanssijoiden kehoissa määrittelemättömäksi eteenpäin kulkevaksi virraksi. Työryhmä koostuu pitkään Aaltokoski Companyssa työskennelleistä tanssijoista.

Työryhmä ja tanssijat: Jouni Majaniemi, Unna Kitti ja Johanna Ikola | Koreografia ja konsepti: Johanna Ikola yhdessä työryhmän kanssa | Musiikki: osia teoksesta J.S Bach, Die Kunst der Fuge

VELJET jatkaa klassikkoduetto Togetherin teemassa (ensi-ilta)

Kolmelle miestanssijalle koreografioitu VELJET jatkaa vuonna 2010 ensi-iltansa saaneen Together-dueton työprosessissa alkanutta liikkeellistä ja kehollista tutkimusmatkaa – yhdessä kulkemisen teemassa. Sana veljeys kuvaa toveruutta ja ystävyyttä. Se esiintyy myös Ranskan valtion tasavaltalaisjulistuksessa: vapaus, veljeys ja tasa-arvo. VELJET kertoo ihmisten välisestä yhteydestä, yhdessä olemisen syvistä merkityksistä ja toisaalta etääntymisen kivusta. Jakamalla ja luovuttamalla omastaan yhteiseen, tulee siitä jotain suurempaa.

Koreografia: Alpo Aaltokoski | Tanssi: Ahto Koskitalo, Jouni Majaniemi, Jussi Väänänen | Valosuunnittelu: Kalle Paasonen | Äänisuunnittelu: Aake Otsala | Pukusuunnittelu: Taina Relander

 

FUGA ja VELJET jatkavat Aaltokoski Dance Marathonia: aivan uudenlainen nykytanssimaraton, joka tuo Helsingin marraskuuhun sykettä, liikettä ja tanssin huumaa.

www.aaltokoskicompany.fi

Tanja Ahola

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Stoa

Turunlinnantie 1, Helsinki

18.10.2017

19:00