Aho & Lundén Company Flamencaminos, Willman Dance Company Nine Lives ja Sensum (non)parallel directions

Nykytanssi

Tanssin Voima festivaalin kolmen teoksen ilta; Flamencaminos , Nine Lives sekä Sensum (non)parallel directions

 

Kolmen teoksen ilta perjantaina 17.11.

Willman Dance Companyn Nine Lives on väkevä teos länsimaisesta naisesta globaalissa maailmassa. Se kyseenalaistaa länsimaista ajattelua ja tuo pintaan elämän onnenkaupan ja epäreiluuden. Miksi joku kantaa pidemmän korren ja joku lyhyemmän? Nine lives on tanssiteatteria ja nykytanssia yhdistelevä liikkeellinen esitys, joka yllättää katsojan ja haastaa väittelyyn.
Tanssijoina ovat Jonna Aaltonen ja Timo Korjus. Teoksen puvustus valmistetaan kierrätysvaatteista ja -kankaista.

Illan toisena teoksena nähdään Aho & Lundén Companyn Flamencaminos. Aho & Lundén Company kulkee omalla tiellään, joka on vahvasti maustettu flamencolla ja omintakeisella pohjoismaisella kierteellä. Flamencaminos esittelee Ahon ja Lundénin vahvimmillaan ja tiivistettynä oleelliseen; rytmiin ja läsnäoloon. Pitkä yhteinen tie tanssien ja hienot vuosien varrella tehdyt tilausteokset ovat toimineet teoksen inspiraation lähteenä. Flamencaminos on kommenttiraita ystävyydestä ja yhteisestä tanssimatkasta.

Perjantai-illan bonuksena nähdään katutanssiryhmä Sensum. Ryhmän uusi teos (non)parallel directions valmistui syksyn festivaaleille.
Tanssijoina koko viiden hengen tanssiryhmä; Jenni Heikkinen, Linda Ilves, Heidi Hartzell, Ita Puusepp ja Tuure Kaukua. Ryhmän tyylilajina on house dance ja tavoitteena tuoda katutanssiesityksiä myös näyttämölle.

Festivaalin valosuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Jukka Huitila.

 

Tanssin Voima festivaali

Willman Dance Company

Aho & Lundén Company

kuva Saara Autere, Flamencaminos

Esitykset

Osta lippu
Map

Kaapelitehdas, Hurjaruuthin studionäyttämö

Tallberginkatu 1 A, Helsinki

17.11.2017

19:00