Anna-Maija Terävä – Katja Mustonen: The Other Other

The Other Other teoksen teemana on toiseus, joka näyttäytyy teoksessa omakohtaisena muodonmuutoksena. Mitkä asiat itsessä koetaan pysyväksi ja mitkä muuttuviksi?

The Other Other teoksen teemana on toiseus, joka näyttäytyy teoksessa omakohtaisena muodonmuutoksena. Mitkä asiat itsessä koetaan pysyväksi ja mitkä muuttuviksi? Voiko liikkeen keinoin päästä toisiin nahkoihin, olla jokin toinen? Minkälaisia uskomuksia meillä on itsestämme? Voiko tulevaisuuden itseltään lainata ominaisuuksia? Teos luo tilaa mielikuville ja mielikuvitukselle vaihtoehtoisista nykyhetken tapahtumista. Se avaa mahdollisuuksia tulla joksikin toiseksi, olla useanlainen ja elää toisenlaisissa tulevaisuuksissa.

Koreografia ja tanssi: Katja Mustonen, Anna-Maija Terävä
Äänisuunnittelu: Ilmari Tiitinen
Valosuunnittelu: Tuomas Laitinen ja työryhmä
Taiteellinen mentori: Kira Riikonen
Osatuottaja: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Tukija: Taiteen edistämiskeskus
Residenssit: Routa Company, Tanssin koulutus Riveria Outokumpu, Vanhan Kaivoksen Residenssi
Valokuvat: Jussi Ulkuniemi

Katja Mustonen on tanssija, tanssintekijä ja opettaja. Tanssissa häntä on aina kiehtonut erilaiset läsnäolon tilat sekä kehomielen jatkuva kyky mukautua ja muuttua. Tanssi oppaanaan hän on samonnut nykytanssin, improvisaation ja kontakti-improvisaation metsiä aina Joensuusta kansainvälisille poluille ja takaisin, arvostaen yhtä lailla eksymistä kuin löytämistä. Taiteellisessa työskentelyssä häntä kiinnostaa tuntematon, kehon monet ulottuvuudet kuvien, tunnelmien ja ideoiden tulkitsijana sekä liikkeellinen unelmointi.

Anna-Maija Terävä on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta vuonna 2002. Hän työskentelee taiteilijana kansainvälisessä esitystaideryhmä Obliviassa sekä toteuttaa omia teoksia, usein kollektiivisesti työskennellen. Taiteilijuuttaan Terävä on rakentanut ensisijaisesti esiintyjän roolista käsin.

Anna-Maija Terävä – Katja Mustonen: The Other Other
Torstai 16.9.2021 klo 19.00 ensi-ilta
Perjantai 17.9.2021 klo 19.00
Lauantai 18.9.2021 klo 19.00
ITAK-näyttämö, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput ennakkoon verkkokaupasta 18 € / 10 €
Liput ovelta 22 € / 14 €
K9 -kortilla 2 €
ITAK-kausikortti

Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä.

Jussi Ulkuniemi

Esitykset

Osta lippu
Map

ITAK-näyttämö

Suokatu 42/2, Kuopio

16.9.2021

19.00

Ensi-ilta

17.9.2021

19.00

18.9.2021

19.00