Anna Mustonen, Marianna Henriksson, Helsingin Barokkiorkesteri: Maria-vesper

Koreografi Anna Mustosen ja cembalisti Marianna Henrikssonin uudessa teoksessa Claudio Monteverdin musiikki kohtaa uuden tanssin.

Koreografi Anna Mustosen ja cembalisti Marianna Henrikssonin uudessa teoksessa Claudio Monteverdin musiikki kohtaa uuden tanssin.

Monteverdin Maria-vesper on suurimuotoinen kokoelma kirkollista musiikkia vuodelta 1610. Esitys muodostuu kolmen tanssijan, kuuden laulajan, soitinyhtyeen ja yleisön yhteen kokoontumisesta Pannuhallin katedraalimaiseen tilaan.

Maria-vesperin musiikki sisältää ikiaikaisten psalmimelodioiden käsittelyä säteilevän renessanssipolyfonian keinoin, mutta myös intiimejä, sisäiseen kosketukseen tähtääviä lauluja. Myös näyttämöllä liikutaan ylevän monumentaalisuuden ja yksilön arkisen tunnekokemuksen välillä.

Teoksen koreografian rakentumista ohjaa ajatus laulamisesta ja soittamisesta tanssina, ja musiikista voimana, joka vaikuttaa suoraan kuulijan kehoon. Maria-vesper kutsuu hiljentymään, kuuntelemaan ja lumoutumaan sävelistä, jotka värisyttävät, tuudittavat ja virtaavat paikallaolijoiden kehoissa.

Mustosen ja Henrikssonin edellisessä teoksessa Di anima et di corpo alkanut yhteistyö varhaisbarokin musiikin ja uuden tanssin parissa saa nyt jatkoa Suomessa harvemmin esitetyn Monteverdin Maria-vesperin tulkintana. Millaisia yhdessä kuuntelemisen hetkiä, tansseja ja kehollisia kokemuksia se synnyttää nyt – yli 400 vuotta julkaisunsa jälkeen?

zodiak.fi

Piia Rinne

Esitykset

Osta lippu
Map

Pannuhalli

Kaapelitehdas, Tallberginkatu, P-ovi, Helsinki

19.4.2018

19:00

Ensi-ilta

21.4.2018

19:00

22.4.2018

15:00

24.4.2018

19:00