Anna Torkkel: Grâce

Nykytanssi

Grâce on Anna Torkkelin ja työryhmän uusi teos, jossa tanssi ja musiikki kietoutuvat toistensa ympärille. Grâce on olemassa, jotta tanssin ihme voi tapahtua.

Grâce on Anna Torkkelin ja työryhmän uusi teos, jossa tanssi ja musiikki kietoutuvat toistensa ympärille. Sallivuuteen kurottavan esityksen huomio on siinä, mitä tanssimisessa itsessään on läsnä. Armo (ransk. grâce: armo, sulavuus, viehätys) filosofisena konseptina on vapaus itse, johon teoksen olemus perustuu. Grâce on olemassa, jotta tanssin ihme voi tapahtua.

Grâce jatkaa Torkkelin monivuotista työskentelyä läsnäolon ja nyt-hetkisyyden parissa. Sooloteoksestaan Heart piece (2012) lähtien hän on kehittänyt praktiikkaa, joka tukee tanssijan antautumista musiikille sekä luopumista musiikista vaikuttuneen itsen ja liikkeen arvottamisesta. Tehtävään syventyvän kehossa avautuu tyhjyys tanssin tapahtumiselle. Grâcessa tehtävän kautta on työstetty luottamista, vaivattomuutta, sietämistä ja rakastamista. Praktiikasta kehiytyvä moniääninen kompositio ja tila ovat halua olla kosketuksissa olemisen lahjan kanssa.

Teoksen tanssivat Hanna Ahti, Mira Kautto, Liisa Pentti ja Masi Tiitta, ja äänisuunnittelusta vastaa Biitsi. Mira Kautto toimii prosessissa myös koreografin assistenttina. Piia Rinne toteuttaa esityksen pukusuunnittelun sekä installaation, ja Kristian Palmu valo- ja tilasuunnittelun. Grâcen tuottajana työskentelee Riikka Thitz.

Koreografia: Anna Torkkel
Tanssi: Hanna Ahti, Mira Kautto, Liisa Pentti ja Masi Tiitta
Koreografin assistentti: Mira Kautto
Äänisuunnittelu: Biitsi
Pukusuunnittelu ja installaatio: Piia Rinne
Valo- ja tilasuunnittelu: Kristian Palmu
Tuottaja: Riikka Thitz
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Kiasma-teatteri, Liisa Pentti +Co ja Anna Torkkel
Residenssi: Ehkä-tuotanto / Kutomo (Turku)
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus ja TOP-Säätiö
Ensi-ilta: 13.2.2020 Kiasma-teatteri, Helsinki

Esitykset nykytaidetila Kutomolla
ke 4.3. klo 19 Turun ensi-ilta
pe 6.3. klo 19
su 8.3. klo 17

Liput: 15/10€

Ehkä-tuotanto

Anna Torkkel

Katri Naukkarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1B, Turku

4.3.2020

19:00

Ensi-ilta

6.3.2020

19:00

8.3.2020

17:00