Anna Torkkel j& työryhmä: Ray of light

Esitys

Anna Torkkelin ja työryhmän Ray of light on soolotanssi, joka leikkii häilyvyyden, häivyttämisen ja fantasian kanssa.

Ray of light on näky, jossa jokin alkaa, on, ja loppuu, ja alkaa uudestaan muuttuneena. Sitä raamittaa muodonmuutos sekä hupenemisen, irtautumisen ja kiertokulun teemat. Teoksessa tulee päätökseen monivuotinen työ, jossa useiden ryhmäteosten ohjaamisen jälkeen Anna Torkkel harjoittaa musiikkiin tanssimisen praktiikkaansa soolona. Prosessissa työryhmä tarkastelee tanssimisen tunnustelevaa epäloogisuutta, kokeilemista ja muodottomuutta esityksen eri osa-alueilla. Tekijät pysyvät avoimina lopputulokselle, joka ei ehkä olekaan jäsennelty ja suljettu, vaan hajanainen kuin elämä.

Kestoltaan noin tunnin mittaisessa teoksessa tanssi yhtyy haptiseen ja taianomaiseen estetiikkaan, sekä löydetyistä ja itse tuotetuista äänimaisemista koostuvaan musiikkiin, joka elää esitystilanteessa tanssijan kanssa. Soolon näyttämönä toimii Kristian Palmun ja Piia Rinteen toteuttama tilasuunnittelu, sekä Kristian Palmun poeettinen valo- ja videosuunnittelu. Piia Rinteen aistimellinen ja kokeileva puvustus luo nimeämättömän hahmon, jonka sisin syntyy tanssin tunnusta käsin. Biitsin eli Heidi Wennerstrandin ja Kaino Wennerstrandin sekä Johanna Porolan genrerajat ylittävä äänisuunnittelu kietoutuu tanssimiseen ja tukee sen tapahtumista.

Ray of lightin vuonna 2020 käynnistyneen prosessin välietappina työryhmä valmisti esityksen Hertta Kiiskin kokoamaan paikkasidonnaiseen AVANTGARDEN-ryhmänäyttelyyn Villa Nuottarannan puutarhassa Turussa toukokuussa 2021. Ehkä-tuotannon yhteistuottama teos saa ensi-iltansa Nykytaidetila Kutomolla Turussa helmikuussa.

Lue lisää

Hertta Kiiski

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1B, Turku

23.2.2023

19:00

Ensi-ilta

25.2.2023

19:00

26.2.2023

17:00

1.3.2023

19:00