Anna Venäläinen: Havoc

Nykytanssi

Havoc on soolotanssiteos, jossa vimmaisen liikkeen ja voimakkaan äänimaiseman kautta pohditaan elämää katoavana ja toisaalta muodosta toiseen muuntuvana asiana.

Havoc on tanssi keholle, jota tuho vääjäämättä lopulta seuraa, siinä missä se seuraa kasvin, puun ja planeetankin olomuotoa. Tuho hajottaa ja hajoamisesta seuraa jotain uutta. Teos on koreografi Anna Venäläisen ensimmäinen osa ”Siellä missä sielu asuu”-teostrilogiaa.

Teoksen liikekieli pohjautuu Venäläisen kehittämään tyyliin capoeira angolan ja nykytanssin fuusiosta. Outokummun ammattitanssilinjalta 2010 vuonna valmistunut Venäläinen on tehnyt capoeiraa yli kymmenen vuotta ja toimii myös capoeiraopettajana. Tanssiteoksia Venäläinen on tehnyt pääosin koreografi-tanssijana eri työryhmien kanssa, joista viimeisimpiä teoksia ”Respect!”, ”Taivaltajat” ja ”Folha Seca” on viety valtakunnalliselle kiertueelle.

Havoc-teoksen tanssijan Veera Snellmanin Venäläinen tapasi Oulussa vuonna 2009 capoeirarodassa (ringissä), kun tämä peppipitkätossumainen nuori capoeirista pyöri kuin hyrrä ja peittosi vanhemman miesvastustajan keveästi ja iloisesti. Snellman valmistui Outokummun tanssijalinjalta keväällä 2016. Teoksen äänisuunnittelijan Jussi Reitun Venäläinen tapasi yhteisellä keikalla Joensuussa, missä Venäläinen improvisoi tanssijakollegansa Nadja Pärssisen kanssa Reitun Frans Höyer –noiseyhtyeen tahtiin. Raju melumusiikillinen äänimaisema ja energinen fyysinen tanssi innosti sekä tekijöitä että yleisöä, ja tästä syntyi idea tehdä yhteinen tanssiteos.

Koreografia: Anna Venäläinen
Tanssi: Veera Snellman
Äänisuunnittelu: Jussi Reittu
Valosuunnittelu: Mia Jalerva
Tuotanto: Anna Venäläinen
Tukijat: Itäinen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus, residenssituki: Routa Company
Ensi-ilta: 13.8.2016 Generaattori, Kajaani

Vierailuesitys
Pe 14.10. klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput: 18/10€
Liput ennakkoon osoitteesta: itak@itak.fi / 050 581 6300
Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.

Itäinen tanssin aluekeskus

Jussi Reittu

Esitykset

Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

14.10.2016

19.00