ANTI – Contemporary Art Festival: Becker (NO), Goldberg (SE) & Langgård (NO): Still Life

Nykytanssi

Paikkasidonnainen esitysinstallaatio, jossa lavastustaide, koreografia ja ääni luovat yhdessä jatkuvasti muuttuvan kuvan.

Signe Beckerin, Rosalind Goldbergin ja Ingvild Langgårdin paikkasidonnainen esitysinstallaatio.

Teoksessa lavastustaide, koreografia ja ääni luovat yhdessä jatkuvasti muuttuvan kuvan. Ensisilmäyksellä kuva näyttää pysähtyneeltä. Ajan kuluessa se kuitenkin kasvaa ja jakautuu eläviksi, kolmeulotteisiksi kuviksi, joilla on ääni ja jotka jatkuvasti
muuttavat muotoaan ja merkitystään. Still Life on yhtälailla konsertti kuin tanssiesitys; lavastuksella ja äänellä on omat koreografiansa,tanssijat muuttuvat lavastukseksi ja ääni tanssiksi.

Teos kyseenalaistaa kuvan idean; miten näemme ja hahmotamme kuvia ja miten ne voivat hienovaraisin keinoin kokonaan muuttaa tarkoitustaan.

Still Life käyttää Tableau Vivant -konseptia tapana käsitellä aikaa ja ajan kulumista, 1800-luvun lopusta nykyaikaan. Viimeisen sadan vuoden aikana teknologia on kehittänyt kuvan käyttöä ja muovannut käsitystämme todellisuudesta. Still Life katsoo kuvia teollisen reformin alusta tämänpäivän sosiaalisen median jatkuvaan kuvatulvaan ja heijastelee nykyaikaisen hahmottamiskykymme paradigmoja ja kuvien politiikkaa.

Työryhmä

Lavastus: Signe Becker (NO)
Koreografia: Rosalind Goldberg (SE)

Musiikki & äänisuunnittelu: Ingvild Langgård (NO)

Tanssi: Riveria Outokummun tanssijaopiskelijat Ella Effendy, Lisa Giebel, Hanna Heino, Linda Holma & Aura Savolainen (FI)

Konsepti: Becker, Goldberg & Langgård

Still Life on ANTI-festivaalin Nordic Dance and Technology -projektin tilausteos.
Projektia tukee Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Lisätietoja teoksesta

ANTI-festivaali

Signe Becker

Esitykset

Map

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko

Ampujanpolku 2, Kuopio

29.9.2018

12.00

Ensi-ilta

29.9.2018

14.00

30.9.2018

16.00