Antikainen, Pärssinen & Schlameus: FOOTNOTES 2

FOOTNOTES 2 on installaatioesitys, jossa kävely, ajallisuus ja paikkasidonnaisuus kietouituvat yhteen monitahoiseksi tanssitaide-elämykseksi.

FOOTNOTES 2 on installaatioesitys, jossa työryhmä tuo näkyväksi taivaltamisen ruumiillisuutta poikkitaiteellisin keinoin.

Työryhmään kuuluu koreografi ja tanssija Nadja Pärssinen, videotaiteilija Sari Antikainen ja äänisuunnittelija ja sellisti Marie-Claire Schlameus.

Työryhmä tutkii poikkitaiteellisin keinoin taivaltamisen ruumiillisuutta. Installaatioesitys tuo näkyväksi jaloista syntyvää koreografista ajattelua, lähiluonnossa kuvattuja maisemia ja muistiinpanoja kävelyistä (kirjailija Rebecca Solnit & Virginia Woolf). Sen lisäksi teoksessa kuullaan selloinstrumentista kuuluvaa liveäänimaisemaa.

FOOTNOTES-tanssielokuva on audiovisuaalinen essee kävelemisestä. Äänen, kuvan, tanssin ja tekstin keinoin se punoo yhteen erilaisia havaintoja ja tarinoita kävelystä. Teos on osa tanssitaiteilija Nadja Pärssisen ja leikkaaja Sari Antikaisen yhteistyöprojektia, jossa he ovat tutkineet taivaltamista lähiluonnossa, kehittäneet improvisatoorista tanssin kuvaamisen metodia ja tutkineet eri kirjailijoiden muistiinpanoja kävelyn ruumiillisuudesta. Tanssielokuvan kesto 13 min.

Illan kesto on noin 60 min. sisältäen installaatioesityksen ja tanssielokuvanäytöksen sekä lopuksi keskustelua yleisön kanssa.

Vapaa pääsy!

Tukijat: Avek – audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus, Espoon kaupunki, Taike – Taiteen edistämiskeskus & Kultuurikeskus Sähinä.

Kuva Sari Antikainen. Kuvassa Marie-Claire Schlameus ja Nadja Pärssinen

Linkki tapahtumaan!

(c) Sari Antikainen

Esitykset

Map

Galleria Aarni

Leppävaarankatu 3-7 3 krs, 02600 Espoo, Espoo

4.12.2021

17.30