Aurinkobaletti / Jyrki Karttunen: Illallisvieraita

Esitys

Aurinkobaletin teos johdattaa katsojat surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa tanssi ottaa vieraista vallan.

Meillä on valtava tarve ymmärtää maailmaa ympärillämme. Haluamme tietää, mikä on elämän tarkoitus. Mitä oikeastaan etsimme ja saavutammeko siihen yhteyden? Missä kulkee raja näkyvän ja yliluonnollisen maailman välillä?

Aurinkobaletin tanssiteoksessa illan pimeys, tuulen ulvonta nurkissa ja lepattavat kynttilän liekit rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen. Illallinen on katettu ja sinut on kutsuttu pöytään. Uskallatko ottaa kutsun vastaan?

”Esitys on vuosisatoja unohduksissa ollut praktiikka, jolla avataan ovia korkeampaan tietoisuuteen ja todellisuuteen. Yhteyden avautumisen jälkeen toiselta puolen voidaan tuottaa tietoa elämästä ja sen tarkoituksesta – ja tällä tarkoitetaan ihan konkreettisia vastauksia. Näin ollen esitys toimii eräänlaisena ikiaikaisena oraakkelina, jossa tanssiryhmä hikoilee katsojien hyvinvoinnin lisäämiseksi sellaisen nykytanssiteoksen parissa, jolla voidaan varmuudella sanoa olevan valtavasti vaikuttavuutta ja merkittävyyttä. Teos on saanut innoituksensa taiteilijan rakkaudesta viihteeseen, ja se on omistettu erityisesti 1980-luvun saippuasarja Kuplalle.”

Illallisvieraita on koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen ensimmäinen teos Aurinkobaletille.

Tekijät
KOREOGRAFIA Jyrki Karttunen | TANSSI Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Karoliina Koiso-Kanttila | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Jaakko Salonen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 12.11.2021 | Manilla, Turku
Kesto: noin 60 min
Ikäsuositus: +12 vuotta

Liput
25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet
12 € Temen, Näyttelijäliiton ja Takun jäsenet sekä tanssi- ja teatterialan ammattiin opiskelevat.

Lue lisää

Jussi Virkkumaa

Esitykset

Osta lippu
Map

Aurinkobaletti, Manilla-teatteri

Itäinen Rantakatu 64, Turku

2.3.2023

18:00

3.3.2023

18:00

4.3.2023

19:00

9.3.2023

18:00

10.3.2023

19:00

11.3.2023

19:00