PERUTTU BAD HOUSE festival | Quim Bigas: Molar

Nykytanssi

BAD HOUSE festivalilla nähtävässä teoksessa taiteilija Quim Bigas on työskennellyt onnellisuuden ilmentämisen ja sen vakiintuneiden sääntöjen parissa. Hänen soolossaan euforian ja cooliuden kuvasto tulee esiin esiintyjän kehon, musiikin ja muistojen vuorovaikutuksessa.

Osa BAD HOUSE festivalin ohjelmistoa

Barcelonalaissyntyisen Quim Bigasin teoksen nimi Molar on espanjalainen puhekielinen termi, joka tarkoittaa vapaasti käännettynä “olla cool”. Teoksessaan Bigas on työskennellyt onnellisuuden ilmentämisen ja sen vakiintuneiden sääntöjen parissa. Hänen soolossaan euforian ja cooliuden kuvasto tulee esiin esiintyjän kehon, musiikin ja muistojen vuorovaikutuksessa. Teoksen materiaalina on toiminut muun muassa mainokset, joissa onnellisuus muuttuu asiaksi, jonka voimme ostaa.

Quim Bigas työskentelee koreografina, esitystaiteilijana ja opettajana. Bigasin teoksissa kohtaavat liikkeen tutkiminen ja sosiaalinen vuorovaikutus. Molar on nähty Espanjan merkittävimmillä tanssifestivaaleilla ja muodostunut niillä isoksi joukkotapahtumaksi, jossa yleisö kokoontuu teoksen ympärille rennosti ja vapaamuotoisesti.

Koreografia ja esiintyminen: Quim Bigas Bassart
Tila ja musiikki: Joana Serra
Tuotanto: Anna Bohigas
Festivaalituotanto: Mad House Helsinki

Lisätietoja

Casa Encendida De Madrid

Esitykset

Osta lippu
Map

Tiivistämö

Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

18.4.2020

20.00