PERUTTU BAD HOUSE festival | Simo Kellokumpu: ri:vr [astrotrilogia 2]

Nykytanssi

Simo Kellokumpu on tehnyt BAD HOUSE festivalilla nähtävän ri:vr -teoksensa yhteistyössä taiteilijoiden Vincent Roumagnacin ja Nao Yazawan kanssa. ri:vr on esitysinstallaatio, joka käy dialogia spekulatiivisen fiktion, pelitaiteen, queer-teorian ja monstrologian kanssa.

BAD HOUSE festivalin ohjelmistoa

Teoksen työprosessi on tapahtunut Pariisissa kahden kuukauden Cité International des Arts -residenssissä 2019. Työssä joelliset virtaavat liikkeet, satelliiteista ryöppyävät datasuihkut ja piuhojen algoritminen kiito sekoittuvat ruumiissa, joka on joksikin-tulemisen tilassa. ri:vr on toinen osa Astrotrilogia-projektista, jonka ensimmäinen osa pompom esitettiin Tokiossa 2018, ja jonka kolmas osa åstra on prosessissa (San Fransisco 2020).

Simo Kellokumpu on Helsingistä käsin toimiva taiteilija ja tutkija. Hänen taiteellinen työnsä tarkastelee ruumiillisuuden ja materiaalisuuden välisiä koreografisia suhteita erilaisissa mittakaavoissa ja konteksteissa.

Teos on installaatio, johon kuuluvan kestollisen performanssin alkamisajat on ilmoitettu esitysaikatiedoissa. Vapaa pääsy.

Vincent Roumagnac on ranskalais-baskimaalainen teatteritaiteilija ja tutkija, joka toimii Helsingistä ja Pariisista käsin.

Nao Yazawa puolestaan on japanilainen Tokiossa syntynyt manga-taiteilija.

Lisätietoja

Vincent Roumagnac

Esitykset

Map

Kohta Taidehalli

Työpajankatu 2 B, 3. kerros, Helsinki

17.4.2020

12.00

17.4.2020

16.00

18.4.2020

14.00