Ballet Finland: Jakamattoman taivaan alla

Neljä Ballet Finlandille luotua uutta teosta

OMENA on New Yorkissa työskentelevän, romanialaistaustaisen koreografin Ana Maria Lucaciun fyysisen koskettava teos neljälle naistanssijalle. Teoksen liikkeelle panevana voimana on perinteiset suomalaiset leikit, jotka luovat kehyksen tanssijoiden kasvutarinalle. Teoksen musiikin ovat säveltäneet Paula Vesala, T. M. Rives ja Pjusk.

Turkkilaisen koreografin Emrecan Tanisin uusi teos Fragment on kuvaus pelosta ja siitä, kuinka tyhjyys, pelko ja huoli heijastuvat kaikkeen tekemäämme läpi elämämme. Teoksen tulkitsevat Katariina Luukas ja Konsta Roos.

PERKELE!-tanssielokuva on Ballet Finlandin korona-aikana toteuttama projekti, jossa suomalaisuutta ja sen sävyjä tarkastellaan voimasanojen perinteen kautta. Elokuvan koreografiasta vastaa Ville Valkonen ja sen on ohjannut Jouka Valkama. PERKELE! on toteutettu yhteistyössä Emo Ensemble -kuoron kanssa ja sen musiikin on säveltänyt Ilkka Aunu.

Luoto-teos kumpuaa yksinäisyydestä, sen kauneudesta ja mukanaan tuomasta voimasta, mutta myös raastavasta kivusta ja kaipauksesta. Koreografian teokseen on luonut Jouka Valkama ja siinä yhdistyvät saumattomasti tanssi ja liikkuvan kuvan luoma visuaalinen maailma.

Tanssijat: mm. Suvi Honkanen, Inka Hulkko, Katariina Luukas, Susmita Meyer-Rochow, Mira Ollila, Veera Vanhanen, Martina Verbeni, Timo Korjus ja Konsta Roos, ohjaus: Ana Maria Lucaciu, Emrecan Tanis, Ville Valkonen ja Jouka Valkama.

Kesto 2 h, sisältäen 2 väliaikaa.

Ballet Finland Instagram

Ballet Finland Facebook

Jouka Valkama

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterinteatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

23.3.2022

19

Ensi-ilta

24.3.2022

19