Ballet Finland – nyt!

Baletti

Ballet Finlandin kolmen teoksen ilta

Ballet Finland sai vuoden alussa uuden taiteellisen johtajan, kun Jouka Valkama jatkaa Ville Valkosen paikalla ryhmän vetäjänä. Ballet Finland – Nyt! esittelee ryhmän nykyisellään ja tuo näyttämölle Valkosen teokset Seitsemän ja Magnet sekä Valkamalta teoksen Legioona.

-Seitsemän-

Ville Valkosen koreografia Seitsemän on ylistys suomalaiselle huipputaiteilijalle Jean Sibeliukselle. Seitsemän tanssijaa tanssii välähdyksiä elämästä säveltäjämestarin viimeiseksi jääneeseen teokseen, 7. sinfoniaan.

-Magnet-

Magnet on Valkosen luoma pas se deux, joka on osa koreografiasta: Red light drowning. Sitä on esitetty ympäri Suomea eri tapahtumissa esimerkiksi Kansallisoopperan lavalla HIBC balettikilpailun finaalissa.

Magnet on myös tavoittanut yleisöä Kroatiassa, Slovakiassa ja viimeksi Japanissa.

-Legioona-

Legioona on tanssiteos yhteisöllisyydestä ja yksinäisyydestä sekä siitä kuinka ympärillämme kulloinkin olevat ihmiset määrittelevät tunteitamme ja toimintaamme.

Valkaman omaperäiset teokset ovat tunnettuja suoraviivaisesta ja fyysisestä liikekielestään, joka yhdistyy saumattomasti puhuttelevaan visuaalisuuteen.

Lisätietoja

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

16.4.2019

19.00