Ballet Finland: Yksi lampi joutsenten

Esitys

Yksi lampi joutsenten on Ballet Finlandin ja Aleksanterin teatterin yhteinen kunnianosoitus Joutsenlammen 100 -vuotiselle historialle Suomessa.

Yksi lampi joutsenten sai ensi-iltansa viime syksynä, mutta yleisön riemastuneen vastaanoton vuoksi se saa vielä kaksi lisänäytöstä maalis-huhtikuun taitteessa. Teos on Ballet Finlandin ja Aleksanterin teatterin yhteinen kunnianosoitus Joutsenlammen 100 -vuotiselle historialle Suomessa.

Yksi lampi joutsenten käsittelee Joutsenlammen teemoja aivan uudesta näkökulmasta. Teoksen ytimessä on kauneus ja ihmisen mieltymys kokea, rakastaa ja hallita sitä.

Yksi lampi joutsenten esitetään samalla näyttämöllä, jossa Suomen ensimmäinen Joutsenlampi nähtiin 100 vuotta sitten. Teos yhdistää ainutlaatuisella tavalla neljä koreografia, joille kaikille suomalainen Joutsenlampi on lähellä sydäntä. Minna Tervamäki, Sami Saikkonen, Emrecan Tanis ja Jouka Valkama ovat kaikki pitkän uran Suomessa tehneitä tanssitaiteilijoita, ja he luovat nyt yhdessä kokonaisuuden, jossa perinteisestä syntyy jotain täysin uutta.

Koreografia: Minna Tervamäki, Sami Saikkonen, Emrecan Tanis ja Jouka Valkama

Tanssijat: Atte Kilpinen (vierailija Kansallisbaletista) Nasa Abibo Baptista Balde, Salla Eerola, Tuuli Ezer, Suvi Honkanen, Inka Hulkko, Anni Jokimies, Katariina Luukas, Aino Louhivaara, Susmita Meyer-Rochow, Mira Ollila ja Konsta Roos.

Musiikki: Pjotr Tšaikovski, Camille Saint-Saëns, Juho Suominen, Sonja Sorvola, Peter Cavallo, Jonny Greenwood ja Jessie J

Pukusuunnitelu: Aapo Siikala

Valot: Janne Teivainen ja Jouka Valkama

Harjottaja: Heidi Lehtoranta

Tuottaja: Mira Ollila

Aleksanterinteatterin sivut

Jouka Valkama

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki, Helsinki

31.3.2023

19:00

1.4.2023

19:00