Baltic Circle // Last Yearz Interesting Negro / Jamila Johnson-Small: I RIDE IN COLOUR AND SOFT FOCUS NO LONGER ANYWHERE

Hypnoottinen, elektronisena sykkivä tanssiesitys kyseenalaistaa oletuksia siitä, miltä tanssin tai koreografian tulisi näyttää. Baltic Circle -teatterifestivaali Helsingissä 14.–19.11.2017.

keho oraakkelina, transsina, rytmisenä rajapintana, tunnelmana, maisemana, joka myötäilee tämänhetkistä mielentilaani. tanssi, jossa kaikuvat jokainen asia ja ihminen, jonka olen kohdannut, nähnyt, kuullut, tuntenut; jonka vieressä olen ollut, ja joka ajan myötä on tullut osaksi minua samalla, kun yritän tunnistaa oman ääneni. ja sitten katsoa, kestänkö sen. mikään ei koskaan oikeasti katoa.

koreografia, jossa tiheys on tärkeämpää kuin eteneminen, melu tärkeämpää kuin hiljaisuus, nykyhetki tärkeämpää kuin mennyt, ja nautinto tärkeämpää kuin oikein tekeminen.

meditaatio osmoosista ja sisäistämisestä. mustuuden ja queeriyden tuomat velvollisuudet. paine ottaa tilaa. tunne siitä että on toisten ihmisten fantasioiden omima – ja pelko siitä että omani olisivat liian tylyjä.

Last Yearz Interesting Negro alias Jamila Johnson-Small tanssii ja työskentelee luodakseen tiloja (lavalla, kulmissa, näytöillä, huoneissa, kehoissa) vailla selkeää suuntaa tai aikomuksia, haluamatta olla hyödyllinen muutoin kuin viittoakseen kohti hajautettua valtaa sekä ei-hierarkkisia rakenteita. Hän on kiinnostunut pinnoista, rakenteista sekä asioiden välisistä tiloista ja jännitteistä.

i ride in colour and soft focus, no longer anywhere

Katarzyna Perlak, Carlos Jimenez

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

18.11.2017

18:00