Break the Fight – Breaking Borders!

Break the Fight - Breaking Borders! Upottava breakdance-nykytanssi-live beatboxaus-video-valoperformanssi vie rajojen ja rajattomuuden maailmaan.

Break the Fight – Breaking Borders! Upottava tanssi-livemusiikki-video-valoperformanssi vie rajojen ja rajattomuuden maailmaan. Temaattisesti esitys käsittelee meidän omia rajojamme suhteessa maailmaan, omaan kehoomme ja mieleemme. Missä menevät omat rajani? Missä menee kaverin rajat? Mistä rajat syntyvät? Mistä rajat kertovat? Esityksessä sekoitellaan breakdancea, nykytanssia, live beatboxausta, räppiä ja video-valotaidetta.

Break the Fight – Breaking Borders! esityksen pohjalla on Günter Grassin tunnettu romaani Peltirumpu. Toisen maailmansodan aikaisen tarinan keskiössä on pieni 6 vuotias poika Oskar, joka kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Oskarin äänenä toimii peltirumpu, jota hän paukuttaa tunnekuohuissaan. Breaking Borders! -esityksen teemoina ovat sotien kauhut, rajojen ylittäminen, oman identiteetin löytäminen kun ei oikein kuulu minnekään ja omien sekä muiden rajojen ymmärtäminen.

Esityksessä tanssivat maailmallakin ansioitunut ja tunnettu b-girl Taija ’T-flow’ Hinkkanen sekä monialainen tanssija Elena ”Emko” Ruuskanen, jotka ovat myös suunnitelleet teoksen liikemaailmaa. Äänisuunnittelusta ja live beatboxauksesta vastaavat beatboxauksen pioneeri Jere ”Isku” Pehkonen ja venäläinen juuri beatboxauksen maailmanmestaruuskisojen (Beatboxing Battle – World Championship) toisen palkinnon voittanut Yuri ”Inkie” Obukhov. Valoista ja tilasta vastaa Eero Alava, visualisoinnit on Aino Sunin käsialaa, räppäyksestä vastaa rohkea ja omaääninen Mercedes Bentso ja konseptin sekä ohjauksen takana seisoo Break the Fight! konseptin kehittäjä koreografi Arja Tiili.

Tapahtuma on maksuton ja osa Nomads Festivaalia, jonka järjestää Kultuuriyhdistämö Interkult. Esitys- ja tiedotusalustan Break the Fightille tarjoaa Korjaamo.

Aika: La 22.9. klo 17:00
Paikka: Korjaamo, Vintti, Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki

Arja Tiili Dance Company on koreografi, tanssitaiteilija Arja Tiilin johtama tanssiryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia tanssiteoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit. Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä. Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi tekeminen. www.arjatiili.fi Ajankohtaista juuri nyt: Break the Fight! – Kiertue- ja mallinnushanke 2017-18. www.breakthefight.com

Lisätietoja:
Arja Tiili, Break the Fight! toiminnanjohtaja p. 050-375 67 28
arja@arjatiili.fi

Break the Fight!

Inkie

Esitykset

Map

Korjaamo, Vintti

Töölönkatu 51 B, Helsinki

22.9.2018

17:00

Ensi-ilta