Catarina Neves Ricci & työryhmä: TAKAISIN

Esitys|Elokuva/video

Kolminäytöksinen teos kahdelle tanssijalle ja videolle, perustuen elektronisen musiikin pioneerin, Mika Vainion, ikoniseen albumiin Konstellaatio.

Portugalilaisen elokuvaohjaaja Catarina Neves Riccin uusi esitys saa ensi-iltansa Kalliosalissa.

TAKAISIN on 3-näytöksinen teos kahdelle tanssijalle ja videolle, perustuen elektronisen musiikin pioneerin, Mika Vainion, ikoniseen albumiin Konstellaatio. Näyttämöllä nähtävä jako kolmeen näytökseen edustaa albumin dramaturgista kaarta.

Äänellisesti ja visuaalisesti tutkitaan suomalaisen maantieteen ja ihmiskehon konstruktiota. Teos on osa ohjaajan suomalaiselle maisemalle ja äänisuunnittelulle omistamaa työtä.

Teos esittelee hypnoottisen ja salaperäisen matkan läpi pimeän kaupunkiyön ja Suomen arktisen eristyneisyyden. Teos aaltoilee ihmisen rakentaman ja luonnon maailmojen, valon ja pimeyden välillä paljastaen itsen eri puolet ja taistelut: syntymästä syyllisyyteen, nautinnosta romahdukseen.

TAKAISIN tuo uuden liikekielen feminiiniseen ruumiiseen – eläinsymboliikasta ja elossa olon arkkityypeistä ihmisen ulottuvuuteen ja atlanttisiin eleisiin. Teos saa ensi-iltansa Helsingissä, josta se jatkaa Portugaliin.

TAKAISIN on raaka ja monumentaalinen teos toivosta ja uudelleensyntymisestä.

Ohjaus ja kanssakoreografia: Catarina Neves Ricci
Kanssakoreografia ja esiintyminen: Karoliina Loimaala, Krista-Julia Arppo
Koreografinen assistentti: Louis Nam Le Van Ho
Soundtrack artist: Mika Vainio
Video: Catarina Neves Ricci
Äänisuunnittelu: Karin Mäkiranta
Valosuunnittelu: Ilmari Paananen
Graafinen suunnittelu: Emanuel Serôdio

Tukemassa: Sähkö Recordings/ Tommi Grönlund, Sirkku Rossi, Suomen Kulttuurirahasto – Uudenmaan rahasto, Taiteen Edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden, Helsingin kaupunki, Friskis&Svettis, Vantaan tanssiopisto, AARK, Kemijärven taiteilijaresidenssi, Porvoon Taidetehdas.

Liput ovelta tai tiketti.fi

Lue lisää: catarinanevesricci.com/performance

Catarina Neves Ricci / Emanuel Serôdio

Esitykset

Map

Kalliosali

Pengerkatu 11, Helsinki

1.4.2023

19:00

Ensi-ilta

2.4.2023

16:00