CITYWO(MEN)

Tanssiryhmä Gruppen Fyra vauhdittaa Suomen vientiä tanssimalla designtavaratalon ikonisissa näyteikkunoissa Kööpenhaminassa.

Gruppen Fyran tanssijat Virpi Juntti, Pia Liski & Jenni Nikolajeff sekä vierailevat taiteilijat esiintyvät Kööpenhaminassa Illums Bolighus –sisustustavaratalon ikkunassa 25.-27.8.2016 tavaratalon aukioloaikoina.

Suomalaisilla designtuotteilla on performanssissa keskeinen rooli. Tanssin pyörteisiin imeytyvät muun muassa Marita Huurinainen, Lovia, Andiata, Frenn, Isku, Plantui, Mähöne Brothers, R-Collection ja Fiskars/Iittala. Esityksen lavastaa reaaliajassa Kööpenhaminassa asuva suomalainen kuvataiteilija Mari Keto, joka tunnetaan kulutusta humoristisesti ja ironisesti tutkivista töistään. Lisäksi tanssijoiden kanssa ikkunassa ovat muusikot Lauri Kallio ja Teemu Mustonen (Metropolia ammattikorkeakoulu), jotka luovat teoksen päälle jatkuvasti muuttuvaa äänimattoa.

 

Esitystä voi seurata Periscopesta @finindk sekä sosiaalisessa mediassa #citywomencph

 

Taideprojektin lisäksi hankkeen tarkoitus on innostaa käyttämään kulttuuria aktiivisesti viennin avuna. Teoksen inspiraationa on toiminut Reijo Kelan legendaarinen teos Cityman (1989).

Citywo(men) on Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin tilaama ja tuottama, ja se toteutetaan yhteistyössä Finpron ja Illums Bolighusin kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee projektin taiteellista osuutta osana Team Finland –hanketta.

 

Gruppen Fyran kotisivut

Riikka Sundqvist

Esitykset

Map

Illums Bolighus

Amagertorv 10, Kööpenhamina

25.8.2016

10:00-19:00

26.8.2016

10:00-20:00

27.8.2016

10:00-19:00