Co. Un Yamada: MONAKA

Nykytanssi

Palkittu, Pariisiin muuttanut japanilainen koreografi Un Yamada on jättänyt kädenjälkensä useisiin eri taiteenlajeihin. Hänen koreografioitaan on nähty niin oopperoissa kuin rytmisen voimistelun kilpailuissa. Hänen oma ryhmänsä esiintyy vihdoin Suomessa!

Palkittu japanilainen Un Yamada opiskeli niin voimistelua, balettia kuin butōa ennen siirtymistään koreografiksi ja soolotanssijaksi. Voitettuaan Nuoren koreografin palkinnon vuonna 2000, hän muutti Ranskaan. Yamada perusti oman tanssiryhmän Co. Un Yamadan ja ryhtyi luomaan poikkitaiteellisia teoksia. Ryhmä esiintyy jatkuvasti ympäri maailmaa. Yamada on nimetty kulttuurilähettilääksi vuonna 2017.

Monaka on japanilainen, perinteinen herkku, jossa on makeaa papukreemiä kahden koholeivoksen välissä. Monakan käsitteellinen rytmi perustuu ajatukseen japanilaisista maanviljelijäkansana. Musiikin on säveltänyt Satoru Wono ja se on kunnianosoitus Joseph-Maurice Ravelin sävellykselle Pavane.

Vakavamielisyys ja eloisuus. Omaperäisyys ja kontrolli. Muinaisuus ja nykyisyys. Kerrostumat ja arkeologia. Ajan kerrostuminen. Jokainen on ajan yksikkö. Aika vaihtuu eri kerroksiin tanssin ja fyysisen liikkeen myötä. Sitä on muisti.

http://www.aleksanterinteatteri.fi/co-un-yamada-monaka

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Albertinkatu 32, Helsinki

11.5.2018

19:00

12.5.2018

19:00