Cullberg – Deborah Hay: The Match & Deborah Hay – Vera Nevanlinna: News

Nykytanssi

Stoan teatterisalissa nähdään huhtikuun aluksi yhteisillassa kaksi tulkintaa amerikkalaisen tanssinuudistajan Deborah Hayn teoksista. Hayn vallankumouksellisen tanssiajattelun esittäjinä toimivat ruotsalainen Cullberg-tanssiryhmä ja suomalainen tanssija-koreografi Vera Nevanlinna.

The Match

Deborah Hay loi vuonna 2019 maailmankuululle Cullberg-ryhmälle uuden version ikonisesta mestariteoksestaan The Match (2004). Nyt tämä kiehtova ja energinen älyjen mittelö nähdään kaksi kertaa Helsingissä.

Hauska ja outo The Match on monikerroksinen, neljä sooloa sisältävä kvartetto. Soolojen esittäjät vaihtuvat spontaanisti joka esityksessä, riippuen siitä kuka tanssijoista tarttuu tehtävään. Jokaisessa esityksessä myös korostuu eri soolo.

”Esityksessä ei ole musiikkia, joten huomio on tanssijoissa: heidän mystisissä reiteissään ja suhteissaan, tilallisissa ja henkilökohtaisissa, sekä siinä miten Hay asemoi heidät näyttämölle… The Matchin omalaatuisessa ja yllättävän komeassa maailmassa.” – The New York Times, Jennifer Dunning (2004)

News

Vera Nevanlinnan soolo News perustuu Deborah Hayn koreografiseen käsikirjoitukseen, joka sisältää teoksen ajatukselliset, liikkeelliset, tilalliset ja äänenkäytölliset ohjeet. Nevanlinna on sovittanut niiden pohjalta oman soolonsa ja luonut työryhmineen kokonaisteoksen, jossa eri osa-alueet – koreografia, puku, ääni ja valo – ovat läsnä samanarvoisesti.

Huhtikuussa 2007 ensiesitetty News palaa nyt uudelleentulkintana Zodiakin ohjelmistoon. Nevanlinna on työskennellyt tällä välillä useassa Hayn kansainvälisessä produktiossa.

Monivuotisen yhteistyön myötä Nevanlinnan ymmärrys ja tietotaito suhteessa Deborah Hayn koreografiseen ajatteluun on sekä syventynyt, laajentunut että muuttunut. Tätä kertynyttä kokemusta Nevanlinna käyttää nyt uudelleentulkinnassaan.

Lisää tietoa Zodiakin verkkosivuilta

Esitykset

Osta lippu
Map

Stoa

Turunlinnantie 1, 00900, Helsinki

1.4.2020

19:00

2.4.2020

19:00