DANCE ALL YEAR LONG | Alessandra Corti

Nykytanssi

Tanssia koko vuosi: 12 lokaatiota, 12 projektia Kokkolassa 2020

DANCE ALL YEAR LONG on 12 kuukautta kestävä residenssiohjelma, joka matkustaa eri kaupunkeihin, kutsuen paikallisia ja vierailevia tanssitaiteilijoita työskentelemään kahdeksi viikoksi. Residenssin päätteeksi taiteilijat jakavat taiteellisen työnsä paikallisille.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

COCCOLA/SYLEILY

Italiankielinen sana coccola tarkoittaa jotakuinkin syleilyä, silitystä, lellittelyä. Se on hellä fyysinen kontakti useimmiten äidin ja tämän lasten välillä.

Kun tanssitaiteilija Alessandra Corti (IT/DE) aloittaa uuden projektinsa, hän pitää lähtökohdista, joilla ei näennäisesti ole mitään yhteistä. Sieltä hän alkaa kutomaan tarinaa yhteen.

Tämänhetkisten pandemiasta johtuvien matkustusrajoitusten vuoksi Alessandra toteuttaa DANCE ALL YEAR LONG KOKKOLA residenssijaksonsa kotoaan Mainzista (Saksa) käsin. Hänen projektinsa yhä pitää yllä yhteistyön siltaa Kokkolan kaupunkiin. Tämä korostaa syleilyn teemaa, sillä Alessandran etäällä oleva yhteistyökumppani on yksi Kokkolan Jymyn Sunnuntai-ryhmän vanhemman sukupolven tanssiharrastajista.

Lähtökohdat COCCOLA-projektiin ovat: sana coccola, sekä etäkommunikaatiota toisiin pitävän kahden naisen välinen suhde.

Nyt tanssivideon keinoin toteuttu työ tutkii kahden eri naisen ja eri sukupolven välistä suhdetta. Mikä linkittää nämä kaksi henkilöä? Ovatko he äiti ja tytär? Siskoja? Ystäviä? Tuntemattomia? Mikä heitä yhdistää? Vain paikka ja hetki? Vai jotain enemmän?

Teoksissaan Alessandra Corti työstää tarinoita jotka koskettavat henkilökohtaisesti tulkitsijaa. Hän pitää tästä yksityisen elämän ja fiktion hienovaraisesta erosta.

Pe 18.9. klo 18
Tanssivideon näytös
Vapaa pääsy
Paikka selviää myöhemmin
Näytöksen jälkeen taiteilijatapaaminen etäyhteyden avulla.

Lisätietoa esityksestä ja hankkeesta: https://www.danceallyearlong.com/fi

Yhteistyössä: Kokkolan Talvitanssit, Kokkolan Jymy

Hankkeen kotisivut

Yhteistyössä

Myös yhteistyössä

DeDa Productions

Esitykset

Map

Kokkolan Talvitanssit festivaali

, Kokkola

18.9.2020

18:00