Décadas – Flamencon voimaa!

Flamencotanssia ja elävää musiikkia kotimaisten pitkän linjan tekijöiden kiertueella

Kotimaista flamencon voimaa syyskiertueella

Suomalaisen flamencon pitkän linjan tekijät kiertävät lokakuussa Suomea tuoreella Décadas-esityksellä. Flamencossa tanssi ja elävä musiikki ovat yhtä, ja tässä kokoonpanossa molemmista saadaan nautiskella täysin siemauksin. Kokoonpano debytoi Tukholmassa tämän vuoden maaliskuussa ja sai siellä erittäin lämpimän vastaanoton. Syyskiertue painottuu Itä-Suomeen, mutta rantautuu myös Uuteenkaupunkiin ja Kokkolaan.

Décadas-kokoonpanon muodostavat kitaristi Toni Jokiniitty, laulaja Ulla Mäkilä sekä kolme tanssijaa: Erika Alajärvi, Tove Djupsjöbacka ja Marja Rautakorpi. Jokiniitty julkaisi viime vuonna ensimmäisen soololevyn Promesa, joka on saanut positiivisen vastaanoton. Tanssijat ovat tyyliltään erilaisia ja myös eri-ikäisiä, mikä tuo mukanaan mielenkiintoisen monimuotoista ilmaisua. He ovat kaikki syntyneitä eri vuosikymmenillä, mistä nimi Décadas (Vuosikymmeniä) juontaa myös juurensa. Marja Rautakorpi valmistui tänä keväänä tanssinopettajaksi (AMK) Savonia-ammattikorkeakoulusta, kun taas nykyään Espanjassa asuva Erika Alajärvi on tehnyt flamencoa tunnetuksi suomalaisille jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Joulukuussa hän viettää Helsingin Kanneltalossa 20-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Tanssijoista Tove Djupsjöbacka on perehtynyt flamencoon myös tutkijana. Hän opiskelee tällä hetkellä ensimmäisenä suomalaisena flamencologian maisteriksi etäopintoina Barcelonan musiikkikorkeakouluun (ESMUC). Kiertueella tätä osaamista hyödynnetään järjestämällä usealla paikkakunnalla illan esitykseen alustavia luentoja, joiden kautta yleisö voi syventää tietämystään flamencosta taidelajina. Luentoja ennen esitystä pidetään Kajaanissa (klo 17.30) sekä Kokkolassa, Kuopiossa ja Joensuussa (klo 18).

Ennakkovaraukset sähköpostitse: decadasflamenco[at]gmail.com

Décadas

Esitykset

Map

Kulttuurikeskus Cruselli

Kullervontie 11, Uusikaupunki

3.10.2016

19:00