Diina Bukareva: Love, Virtual me & Jouni Järvenpää: Skarabee

Nykytanssi

Yhteisillassa Diina Bukarevan Love, Virtual me & Jouni Järvenpään Skarabee

Diina Bukarevan teos Love, Virtual Me tutkii yksilön halua tuoda henkilökohtaista julkiseksi naamioiden sitä roolien varjoihin. Esitys on syntynyt eri taiteilijoiden omakuvien innoittamana.

Projekti tarkastelee hiertymiä todellisten ja virtuaalisten roolien välillä, läheisyyden ja etäisyyden konfliktia visuaalisessa vuorovaikutuksessa sekä itsekkyyden teemaa yksilöllisyyden esittämisessä.

Virtuaalitodellisuus tekee minut itseni katselijaksi ja arvioijaksi. Selfie on Narkissoksen lähde. Kuvani on ikkuna identiteettiini. Halu on jäljittelyä. Taide on jäljittelyä ja toistamista. Jäljittely ei ole valetta, ei todellista eikä kuviteltua: poissaoloa läsnäolon rajalla.

Vierailun mahdollistaa Pirkanmaan Tanssin Keskus.

Koreografia, esiintyminen: Diina Bukareva
Projisoinnit: Sami Sänpäkkilä
Äänet: Vesa Kartesalo
Tukijat: Workspace Brussels, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Pirkanmaan Tanssin Keskus

Jouni Järvenpää: Skarabee

Koti on erämaa. Tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.

Miltä näyttäisi, jos kovakuoriaiset tekisivät ihmisestä luontodokumentin? Jouni Järvenpään viihdyttävän absurdi soolotanssiteos Skarabee mönkii esiin lokakuista aurinkoa edellään työnnellen. 1 740 avaamattoman säilyketölkin ja Timo O. Nenosen monitulkintaisen installaation ehdoilla ja päälle rakennettu teos on tarkka zoomaus näyttämölliseen jännitteeseen, läsnäolon herkkyyteen ja satunnaisuuden ehdottamiin tilanteisiin.

Vierailun mahdollistaa Läntinen tanssin aluekeskus.

Koreografia ja tanssi: Jouni Järvenpää
Lavastus: Timo O. Nenonen
Tuotanto: Jouni Järvenpää, Barker-teatteri

Taiteilijatapaaminen 23.10 esityksen jälkeen.

Liput: 30,50/24,50/16,50 €

Lisätietoja Zodiakin verkkosivuilta

Diina Bukareva, Reino Koivula

Esitykset

Osta lippu
Map

Zodiak Stage

Tallberginkatu 1 B, V-OVI, Helsinki

23.10.2019

19.00

24.10.2019

19.00