Eeva Juutinen ja työryhmä: EMO

Esitys

Koreografi Eeva Juutisen ja työryhmän teos EMO liikkuu ekspressiivisyyden laajenemisen ja runsauden sekä minimalismin yksityiskohtaisuuden ja tiivistymisen välillä.

Koreografi Eeva Juutisen ja työryhmän teos EMO on omaa hahmoaan reflektoiva, fragmentoiva ja elävä hahmo ja kokonaisuus, joka inspiroituu tyhjyyden ja hiljaisuuden intensiteeteistä ja intiimiydestä ajassa, teatteritilassa ja esityksellisyydessä. EMOn vastaanottavuus, hengitys, katse, materiaalit ja runous luovat tunteita aistillisuuden ja vastakohtaisuuksien, kuten muutoksen ja jatkuvuuden, muodon ja kokemuksen, jaetun ja jakautuneen, kammottavuuden ja loistokkuuden kautta.

EMO sekoittaa ekspressionismia ja minimalismia. Teos liikkuu ekspressiivisyyden laajenemisen ja runsauden sekä minimalismin yksityiskohtaisuuden ja tiivistymisen välillä. Se tutkii, miten ilmaisu ja oleminen muotoutuu ja materialisoituu näiden kahden äärimmäisen ja vastakohtaisen sisäisen maailmaan ja sen olemassa oloon suhtautumisen tavan kautta, ja niitä sekoittaen. Niiden kanssa työskentelyn kautta teos on kiinnostunut kehollisten identiteettien muodostumisen ongelmallisuudesta, määrittelystä ja määrittelemättömästä.

Kyky omien tunteiden hallitsemiseen, mikä yhdellä tavalla saattaa olla hyvin toivottavaa, saattaa toiselta kannalta olla hyvin kyseenalainen saavutus, koska se voi riistää ihmisten keskinäiseltä vuorovaikutukselta vaihtelevuuden, värikkyyden ja lämmön.
– Carl Jung

EMO luo surrealismista, symbolisesta ja piilotajunnasta inspiroitunutta kompositiota, jossa hallitsemattomuus ja kontrolli vaihtelevat. Se tekee tilaa käsittämättömälle ja pakenee valmiiksi annettuja määritelmiä, logiikoita ja odotuksia sekoittamalla aistillisuutta ja erilaisuutta. EMOlle ei-elämä ei tarkoita kuolemaa vaan sen kautta se voi palata erilaiseen ja syvempään intiimiyteen, eroottisuuteen ja huomion jakamiseen ympäristöjen, itsensä, muiden ihmisten ja asioiden kanssa.

Vien kukat metsään
Viha pelastaa minut
Juon vain omaa vertani
Olen super creep
Bensiinillä valeltu perhosen siipi
Nuolaisee tulta
Elämä!!
Sanat painautuvat ihoon
Kuin silmä veden pintaan
Lähemmäksi

Esitykset Nykytaidetila Kutomolla
to 4.5.2023 klo 19 ensi-ilta
la 6.5. klo 19
su 7.5. klo 17
ke 10.5. klo 19

Liput: 20/10€

Koreografia, keramiikka ja kudonnat: Eeva Juutinen
Tanssi: Terhi Hartikainen ja Maria Mäkelä
Lavastus: Helka Saariniemi
Valosuunnittelu: Oskari Kaarne
Pukusuunnittelu: Helka Saariniemi ja Eeva Juutinen
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Eeva Juutinen
Residenssi: Ehkä-tuotanto/Nykytaidetila Kutomo (Turku)
Tukija: Taiteen edistämiskeskus
Ensi-ilta: 4.5.2023 Nykytaidetila Kutomo, Turku

Eeva Juutinen ja työryhmä: EMO

Katri Naukkarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1B 20100, Turku

4.5.2023

19.00

Ensi-ilta

6.5.2023

19.00

7.5.2023

17.00

10.5.2023

19.00