Eläköön tanssielokuva! -tapahtuma Helsingissä

Baletti|Nykytanssi

Kolmipäiväinen Eläköön tanssielokuva! tapahtuma tarjoilee kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä tanssielokuvia tunnelmallisessa WHS Teatteri Unionissa Helsingissä 20.-22. marraskuuta 2020. Syksyn pimeimpään aikaan tapahtuma kutsuu liikkeen johdattelemiin elokuvaelämyksiin, nojatuolimatkalle, antaen tilaa mielikuvitukselle ja tanssille valkokankaalla.

Eläköön tanssielokuva! on ilon kautta tuotettu minitapahtuma ja ylistys erityisesti kotimaiselle tanssielokuvalle. Sen järjestävät edesmenneen Loikka-tanssielokuvafestivaalin taustavoimissakin toimineet tuottajat Anni Leino ja Riitta Aittokallio yhteistyössä WHS Teatteri Unionin kanssa. Kotimaisista elokuvista koostuvat lyhytelokuvanäytökset on kuratoinut tanssielokuvantekijä Kati Kallio ja kansainvälisistä elokuvista koostuvan näytöksen Teatteri Union. Tapahtumaa tukee Helsingin kaupunki.

Näytösliput 10€/kpl (ei alennusryhmiä) WHS Teatteri Unionin lipunmyynnistä. Tapahtuma järjestetään ajankohtaisia turvallisuusmääräykset ja -rajoitukset huomioiden, jonka takia lippuja on myynnissä vain rajoitettu määrä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä näytöksissä.

OHJELMA

Perjantai 20.11.
19.00 Tanssien Maailman Ympäri | Kesto 96’
Teatteri Unionin arkistojen aarteet tanssittavat pitkin poikin maailmaa Euroopasta aina Kuubaan asti. Elokuvat nähdään 35mm ja 16mm filmikopioilta.

Lauantai 21.11.
15.00 Eläköön tanssielokuva 1 | Kesto 60’
Kotimaisia tanssielokuvia luontosuhteesta liikkeen ja viittomakielen keinoin. Elokuvia empatiasta, äitisuhteesta, ikääntymisestä ja kohtaamisen merkityksestä.

16.30 Yleisökeskustelu: Onko tanssielokuvaa olemassa? | Kesto max. 60’
Miten lähestyä tanssielokuvaa? Mikä erottaa tanssielokuvan muista elokuvagenreistä? Mitkä ovat sen mahdollisuudet ja mikä taidemuodossa on erityistä? Keskustelutilaisuuden puhujat julkistetaan myöhemmin. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan keskusteluun. Yleisökeskusteluun on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan täällä: https://forms.gle/AS5yhd6c59cYGFa37

19.00 Eläköön tanssielokuva 2 | Kesto 60’
Kotimaisia tanssielokuvia itsensä kohtaamisesta, hyväksymisestä ja kehomuistoista. Elokuvissa pyristellään irti ahtaista naisrooleista, syvennytään saamelaisalueiden omistajuuteen liittyviin kysymyksiin ja tanssitaan sekä betoniviidakossa että pohjoisen jylhissä maisemissa.

Sunnuntai 22.11.
14.00 Fram & Cold Storage
Thomas Freundlichin ja Valtteri Raekallion dokumenttia ja tanssielokuvaa yhdistävä Fram kutsuu mukaan tutkimusmatkalle ja taiteen tekemisen äärelle vieden katsojat Huippuvuorten henkeäsalpaaviin maisemiin. Samassa näytöksessä nähdään myös kaksikon huimat 38 kertaa kansainvälisesti palkittu tanssielokuva Cold Storage.
Liput: https://www.teatteriunion.fi/shop/tanssielokuva/

 

Facebook-tapahtuma

ALTA (2019), Antti Ahokoivu

Esitykset

Osta lippu
Map

WHS Teatteri Union

Siltavuorenranta 18, Helsinki

20.11.2020

19.00

21.11.2020

15.00

21.11.2020

19.00

22.11.2020

14.00