Elävä galleria

Elävä galleria on tanssillinen installaatio, jossa yleisöä rohkaistaan lempeästi astumaan ulos perinteisestä katsojan roolista aktiivisiksi osallistujiksi.

Esitysajat:

Ensi-ilta perjantaina 15.6. klo 18
Lauantaina 16.6. klo 14 ja 18

Esityksen kesto korkeintaan 2 tuntia.

Liikelaituri
Yliopistonkatu 58 D, 1. krs, Tampere

Liput: 10 € / 5 € (työttömät, opiskelijat ja taiteilijat)

Elävä galleria kutsuu yleisön yhteiseen leikkiin!

Elävä galleria on tanssillinen installaatio, jossa yleisöä rohkaistaan lempeästi astumaan ulos perinteisestä katsojan roolista aktiivisiksi osallistujiksi. Esitykset koostuvat helposti lähestyttävistä interaktiivisista pienoisteoksista, jotka tarvitsevat yleisön vuorovaikutusta toimiakseen. Elävän galleria tarkoituksena on tutkia yhdessä ihmisten välistä vuorovaikutusta ja luoda mahdollisuus yhteisölliselle esitykselle, jossa esiintyjien ja osallistujien roolit sekoittuvat ja sumenevat. Elävässä galleriassa kaikki saavat osallistua omalla tavallaan: katsoen, liikkuen, tanssien, leikkien, kysellen, kuunnellen, kokeillen,  ihmetellen tai ihan vain läsnä ollen.

Elävän gallerian taiteilijaryhmä (Matti Haaponiemi, Disa Kamula, Linda Kuha, Sini Muranen ja Ilmari Tiitinen) koostuu tanssin, teatterin ja musiikin ammattilaisista. Kesäkuussa he tuovat kolmen esityksen voimin Tampereelle, Liikelaiturille, mahdollisuuden osallistua taideteokseen. Ennen esityksiä ryhmä viettää kahden viikon residenssiajan Liikelaiturilla, jossa he tutkivat tilaa ja ympäröivää maailmaa luoden teoksen paikan päälle. Residenssijakson lopuksi Elävä galleria avaa ovensa yleisölle, jonka mukaan tulo antaa installaatiolle osallistujista riippuen esitys esitykseltä muuttuvan aina erilaisen muotonsa.

Elävä galleria on ollut esillä aiemmin Tampereella Liikelaiturilla kesäkuussa 2016 ja Sisä-Suomen Tanssin aluekeskuksen Lasten sunnuntai -ohjelmistossa huhtikuussa 2017. Vuoden 2018 Elävä galleria on tehty yhteistyössä Jotain odottamatonta ry:n, Tanssiteatteri Liikerin ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa. Työryhmä kiittää Taiteen edistämiskeskusta tuesta.

Lippuja voi varata ennakkoon 8.6. mennessä osoitteesta janne@jotodo.fi . Liput maksetaan ovella

Elävän gallerian työryhmä:

Matti Haaponiemi on ihmisen kokoinen tanssitaiteilija. Hän hallitsee kehonsa ja osaa lukea ympäristöään sekä tanssisalissa, että työyhteisöissä. Hänen kanssaan on mukava tutkia taiteen kenttää sillä hän haastaa ja pyrkii etsimään aina uusia keinoja avartaa mahdollisuuksia tämä välittyy ja tarttuu myös kanssamatkustajiin. Hänen vahvuutensa on läsnäolossa ja tilannetajussa. Hänen kehon hallintansa on myös huippuluokkaa, mutta hän käyttää virtuositeettiaan kypsällä ja aina tilanteen vaatimalla tavalla. Hän on myös dramaturgisesti, musiikillisesti ja esitysrytmillisesti lahjakas. Kaiken tämän lisäksi hyvä huumorintaju, riskinottokyky ja nöyrä työmoraali tekevät Haaponiemestä oivan tekijän. Matti on moderni, uuden maailman tutkimusmatkailija, joka ei jätä hommia puolitiehen.

FM Disa Kamula on teatteritaiteilija, joka suhtautuu työhönsä vakavasti, mutta erittäin vahva, positiivinen pilke silmässä. Erilaiset ideat ja yhteistyökuviot niin taiteellisesti kuin tuotannollisestikin kumpuavat häneltä nopeasti keskusteluiden lomassa kuin itsestään. Taiteilijana Disa on ”kaikki peliin”-tyyppinen heittäytyjä ja hänen improvisaatio-taitonsa tulevat hyvin esille vaihtuvissa tilanteessa. Hänen vahvuutensa ovat teatterin puolella ja erityisesti aurinkoinen ja tsemppaava asenne tarttuu niin työryhmään kuin yleisöönkin. Disa on Jotain Odottamatonta ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Disa työskentelee freelancer ohjaajana, opettajana, kouluttajana, esiintyjänä sekä yleisötyöntekijänä tanssin ja teatterin parissa.

Linda Kuha on taitava ja toimeen tarttuva tanssija-koreografi. Ideat eivät häneltä lopu ja aina jos tulee vastaan ongelma, on hänellä uusi ehdotus mielessä. Viimeisimpänä Linda on nähty muun muassa Liikelaiturin House -residenssitaiteilijana Enemmän kuin 9kk -teoksen tanssijana ja koreografina ja sekä Tanssiteatteri Liikerin teoksessa Baaritanssin kipinä. Lisäksi vuonna 2016 hänet on pitänyt kiireisenä esiintymiset vanhainkodeissa Lauri Viita -teemaisella tanssiesityksellä sekä kirjastoissa ja päiväkodeissa improvisaatioteoksella Tanssiva satuhetki. Linda on ryhmähengen luoja: aina kyselemässä mitä muille kuuluu ja rakastaa haleja. Upea, ketterä, valovoimainen ja sydämelllinen.

Sini Muranen on tamperelainen tanssitaiteilija, joka tekee monipuolisesti töitä tanssin parissa. Sini toimii tanssija-koreografina Tanssiteatteri Liikerissä sekä Vinhan riveissä. Viimeisimpänä Sini on esiintynyt Elävän Gallerian lisäksi Liikerin ArtyParty- ja Baaritanssin kipinä -teoksissa. Vinha järjestää musiikki- ja liiketuokioita ikääntyville ympäri Suomen ja toiminta on ollut aktiivista viimeisen neljän vuoden ajan. Sini on mahtava tiimityöskentelijä ja hänellä on kova kunto!

Ilmari Tiitinen on taitava kosketinsoittaja ja tilanteiden lukija. Vahvuuksiensa, eli tarkan kuuntelun ja soitannollisen tukemisen lisäksi hän osaa myös tarttua vallan kahvoihin ja irrotella solistina. Irrotella, ei ainoastaan musiikissa, vaan myös kokonaisvaltaisesti esiintyjänä ja ihmisenä. Äänisuunnittelijan virassaan hän on myös tarkka ja innovatiivinen. Vahva osaaminen musiikissa antaa hänelle loistavat valmiudet ja työkalut luoda äänimaailmaa kohti visiota. Hän ymmärtää tunnelmia, kestoja, ajoituksia ja siirtymiä. Hän on älykäs ja kriittinen tekijä, joka ei jätä mitään viimeistelemättä. Tiitinen on viimeaikoina toiminut vahvasti immersiivisen taiteen kentällä ja tätä kautta osallistunut myös jaetun tekijyyden kehittämiseen työmuotona.

Tapahtuman Facebook-sivu

photo by Matti Haaponiemi

Esitykset

Map

Liikelaituri

Yliopistonkatu 58 D, 1. krs, Tampere

15.6.2018

18.00

Ensi-ilta

16.6.2018

14.00

16.6.2018

18.00