Elina Pirinen: Oksensitte Jupiteria

Tanssiteatteri Rimpparemmi vierailee Kuopiossa Elina Pirisen teoksella.

Oksensitte Jupiteria muljauttaa kunnianhimoisesti ja hauskasti käsityksesi näyttämötaiteesta. Esitys on piilotajunnassa liikkuva live-runoteos, jonka koreografi ELINA PIRINEN on luonut rovaniemeläiselle Tanssiteatteri Rimpparemmille.

Teos rakentuu tarkasti tyylitellystä puhevyörystä, jonka Pirinen on estetisoinut ja paisuttanut esiintyjien henkilökohtaisten tekstien pienistä yksityiskohdista. Totuuden ja fantasian välillä liikkuvaa tekstimassaa voimistaa kauneudessaan kuvataiteellinen valopinta ja livenä kuultava klassinen pianomusiikki. Avaimena Jupiterin ytimeen ei ole tarkastella, mitä se on taidemuotona vaan mitä jännittävyyksiä tapahtuu sisuskaluissasi kohdatessasi tämän esityksen.

Pirisen lähtökohtana teokselle on ollut palauttaa tanssitaiteen näyttämölle ihmisyys etäisen ruumiillisuuden sijaan. Hän villitsee käsityksiä koreografiasta, tanssista, liikkeestä ja teatterista hyödyntämällä kielen ja äänen virtaa ja oikkuja.

Elina Pirinen (s. 1981) on yksi kansainvälisesti kiinnostavimmista suomalaisista koreografeista. Visionäärisen Pirisen ihanteena on ajattelun virtuositeetti, kohtuuttomat ratkaisut näyttämöllä ja pimeä huumori. Hänet on palkittu mm. Kritiikin kannukset -palkinnolla 2014 sekä eurooppalaisen koreografian pääpalkinnolla Prix Jardin d’Europe 2015.

KOREOGRAFI: Elina Pirinen
VALOSUUNNITTELU:
 Jani-Matti Salo
PUKUSUUNNITTELU: 
Kaija Maunula
ÄÄNISUUNNITTELU: 
Miksa Koponen
DRAMATURGIA: 
Heidi Väätänen
ESIINTYJÄT: 
Henri Haakana, Atte Herd, Helmi Järvensivu, Laura Kallas, Anna Laakso, Anni Pilhjärta, Elina Tähtelä ja Aino Voutilainen
ESITYSVIERAILUN JÄRJESTÄJÄ: Tanssiteatteri Minimi

LIPUT: 18 / 10 €
TIEDUSTELUT: 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi
KESTO:
 45 min

Tanssiteatteri Rimpparemmin esitysvierailu
Teoksen ensi-ilta oli 27.7.2016, Täydenkuun tanssit -festivaaleilla, Pyhäjärvellä

Lisätietoa Minimin sivuilta

Tatu Kantomaa

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssiteatteri Minimi

Suokatu 42/2 70110, Kuopio

22.9.2017

19:00

23.9.2017

19:00