Emma Fält – Arlene Tucker: Salaista

Nykytanssi

Salaisuus on jotakin piilotettua, jotakin josta ei saa kertoa. Sanaan liitetään häpeää, pelkoja ja outoutta, mutta myös herkkyyttä ja rakkautta.

Onko piilotettu maailma jotain sellaista, jonka haluaisimme paljastaa tai joka paljastuu kuin itsestään? Kuinka tehdä esitys asioista joista ei saa kertoa?

Salaista on esitys, jossa lähestytään sitä, josta emme voi puhua. Teos perustuu kirjeenvaihtoon, sekä sarjaan monitaiteisia työpajoja, joissa on tarkasteltu peittämisen ja paljastamisen teemoja. Piirroksen, äänen ja liikkeen kautta rakentuva kokemus kutsuu katsojan pinnan alaiseen maailmaan.

Arlene Tucker on taiwanilaisamerikkalainen installaatiotaiteilija ja taidekasvattaja. Hän tuo taiteessaan pelin ja leikin elementtejä osaksi elämäämme. Tucker on kiinnostunut käännösteorioista, eläimistä ja luonnosta, joista löytää yhä uusia mahdollisuuksia uuteen tapaan olla kontaktissa ja luoda merkityksiä meitä ympäröivässä maailmassa. Tucker on asunut Suomessa vuodesta 2011 ja asuu nyt Helsingissä.

Emma Fält on Iisalmelaislähtöinen taiteilija, joka työskentelee piirtämisen, installaatiotaiteen ja esityksen parissa. Hänelle piirtäminen on kuuntelun, tunnustelun ja luopumisen tapahtuma, jonka kautta maailmaa avautuu yhä uusilla, runollisilla tavoilla. Hän työskentelee monitaiteisesti ja antaa piirroksensa vaikuttua liikkeestä, äänestä ja vaihtuvista ympäristöistä.

Fält ja Tucker ovat tavanneet vuonna 2014 Virossa. Yhteistyön käynnisti kiinnostus piirtämiseen, sekä leikkiin ja käännösteorioihin osana taiteen tekemistä. Salaisuus on tekijöiden ensimmäinen yhteinen pitkäkestoinen esitys, jota on ryhdytty työstämään vuonna 2015. Teemaan he tarttuivat, sillä se vaikuttaa yhdistävän kaikkia ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta ja luo herkullisen mahdollisuuden sukeltaa omaan ja toisen tuntemattomaan.

Esitykset
Pe 21.10. klo 19.00 KANTAESITYS
La 22.10. klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput: 18/10€
Paikkavaraukset ennakkoon: itak@itak.fi / 050 581 6300
Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.

Veloitukseton osallistuminen esitykseen, mikäli osallistuu Salaista-työpajaan 17.-19.10.2016.
Lisätietoja työpajasta: www.itak.fi

Itäinen tanssin aluekeskus

Esitykset

Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

21.10.2016

19:00

Ensi-ilta

22.10.2016

19:00