Esitys – A Performance

Intiimi duetto valta-asemista

Esitys – A Performance nyrjäyttää esiintyjien ja katsojien suhteen sekä törmäyttää nykytanssiesityksen ja kokeellisen esitystaiteen kyseenalaistaen esitystilanteen valta-asetelmia. Kuka lopulta katsoo ketä ja kenellä on esitystilanteessa valta?

Teos jatkaa Raekallion kiitettyä yhteistyötä runoilija Eino Santasen kanssa ja pohjaa Santasen seuraavaan runokokoelmaan Yleisö. Heidän edellinen yhteistyönsä Edustaja (2014) sai ylistävän vastaanoton ja esitettiin loppuunmyytynä 26 kertaa. Edustaja valittiin myös YLE:n ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimitusten vuoden kiinnostavimpien teosten joukkoon.

Esitys – A Performance -teoksessa kaksi eri esityskonventioiden ympärillä toimivaa ja eri keinoin rakennettua esitystä toteutuvat samanaikaisesti samalla näyttämöllä. Mäkisen ja Vesterisen taidokas ja intiimi duetto piirtää liikelähtöisesti esiin muuttuvan parisuhteen dynamiikkaa. Samalla Raekallion alati itseään uudelleenmäärittelevä performatiivinen soolo nojaa vahvasti Santasen tekstiin ja kysyy suoraan yleisöltä: Mitä he näkevät, kun he katsovat tanssia? Eri esitysten representaatiot tapahtuvat samanaikaisesti näyttämöllä ja vuotavat toisiinsa.

Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Mirva Mäkinen, Eero Vesterinen ja Valtteri Raekallio
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Runot: Eino Santanen*
Käännös: Thomas Freundlich
Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus & Pohjoinen liike ry / Raekallio Corp.

Kesto: 1h

Esitys ei sovellu lapsille.

LIPUT
25 € peruslippu
17 € eläkeläinen
10 € opiskelija, työtön, tanssi- ja teatterialan ammattilainen

LIPPUVARAUKSET
liput@tanssivirtaa.net/ 050 556 6025
www.lippu.fi

 

www.tanssivirtaa.net

Jukka Huitila

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssiteatteri MD, Hällä-näyttämö

Hämeenkatu 25, 33200 Tampere

20.5.2017

19.00