Farafina tolon – länsiafrikkalainen juhla

Länsiafrikkalaisten tanssien räjähtävää energiaa ja musiikin juhlaa koko perheelle!

Dounya Fanyi Fan Companyn uusi kokoillan teos Farafina tolon – länsiafrikkalainen juhla, vie sinut keskelle afrikkalaisia kyläjuhlia länsiafrikkalaisen balettiperinteen hengessä. Hypnoottiset rytmit irrottavat arjesta ja tunnelmalliset huilu- ja koramelodiat rauhoittavat mielen kiireen keskellä. Vauhdikkaat tanssit näyttävine asuineen ja naamioineen luovat unohtumattoman elämyksen, joka antaa energiaa syksyn pimeyteen. Esitys soveltuu kaikenikäisille.

Länsi-Afrikassa tanssi ja musiikki ovat olennainen osa jokapäiväistä elämää – ne kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Juhlilla voi olla sekä uskonnollinen ja rituaalinen tai viihdyttävä tarkoitus. Eri alueilla ja kansoilla on omat tanssinsa ja rytminsä, jotka liittyvät usein tiettyihin tapahtumiin tai seremonioihin. Tyypillisiä juhlan aiheita voivat olla vaikkapa nimenanto, aikuistumisriitit, häät, hautajaiset tai sadonkorjuu. Dounya Fanyi Fanin mukana pääset kokemaan pieniä  tunnelmapaloja tanssin ja musiikin muodossa eri puolilta Guineaa ja Länsi-Afrikkaa.

Helsinkiläinen Dounya Fanyi Fan Company on yksi harvoista Suomessa toimivista perinteiseen länsiafrikkalaiseen tanssiin ja musiikkiin erikoistuneista ammattilaiskokoonpanoista. Se on tuonut länsiafrikkalaista balettiperinnettä Suomeen ennennäkemättömällä tavalla, yhdistäen ohjelmistossaan monipuolisesti eri alueiden perinteitä ja tyylejä, keskittyen kuitenkin mande-kulttuurialueen tansseihin, musiikkiin ja instrumentteihin. Vuonna 2012 perustetun ryhmän muusikot ja tanssijat ovat kotoisin Guineasta, Burkina Fasosta, Senegalista ja Suomesta. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii Guinean kansallisbaletin, Les Ballets Africains´n, solistitanssijana toiminut Alhassane Keita. Ryhmän esitykset ovat saaneet kiitosta värikkäistä ja monipuolisista esityksistään, joiden räjähtävä energia ja intensiteetti  tempaisevat mukaansa.

Ohjaus: Alhassane Keita

Kokonaissuunnittelu ja koreografia: Alhassane Keita, Lilli Rannikko, Annina Tuhkunen

Esiintyjät: Daouda Camara, Cheick Cissokho, Siaka Coulibaly, Alhassane Keita, Guirassy Mansare, Lilli Rannikko, Mamadou Traoré, Annina Tuhkunen

Valo- ja äänisuunnittelu: Joona Meriläinen

Pukusuunnittelu: Alhassane Keita, Lilli Rannikko, Annina Tuhkunen

Puvustuksen toteutus: Djibril Camara, Ibrahim Camara, Annina Tuhkunen

Valokuvat: Pasi Järves

Graafinen suunnittelu: Anne Luoma

Videosuunnittelu- ja editointi & traileri: Joona Meriläinen

 

Esityksen kesto: 1 h 30 min (sis. väliajan)

 

Liput: 13,50 €/ 26,50 €

Alennushinta lapsille (3-15 v.) ja vähintään 12 hengen ryhmille. Tiedustelut: info@kapsakki.fi, p. 09 260 0907.

Musiikkiteatteri Kapsäkki

Fafafina tolon Facebook

Pasi Järves

Esitykset

Osta lippu
Map

Musiikkiteatteri Kapsäkki

Hämeentie 68, Helsinki

29.10.2016

18:00

Ensi-ilta

30.10.2016

15:00

31.10.2016

12:00

31.10.2016

19:00