Favela Vera Ortiz: ANIMAL MAL

Animal Mal luo rinnakkaismaailmoja, joissa vaeltavat niin sukupuuttoon kuolleet eläimet kuin lajit, joita emme vielä ole löytäneet.

Animal Mal on nykytanssiteos, joka jatkaa koreografi Favela Vera Ortizin teossarjaa ihmiseläinhybrideistä. Teossarjan inspiraationa on kirjailija Margaret Atwoodin tuotanto ja dystooppiset maailmat. Teossarjan aiemmat osat ovat olleet sooloteoksia; nyt näyttämötilan ottaa haltuun kolme ihmisen ja eläimen hybridiä.

Animal Mal, paha eläin, avaa kysymyksiä olotiloista, suhteestamme kehoomme ja maailmaan. Ihmisen ja eläimen hybridit tarjoavat keinon päästä ihmisen ytimeen vieraannuttamisen kautta, jolloin ne laajenevat nahkoistaan havainnoiden meitä itseämme. Miksi olemme siten kuin olemme? Miten määrittelemme itsemme ja toiset, millaista maailmaa luomme yhdessä?

Animal Mal luo rinnakkaismaailmoja, joissa vaeltavat niin sukupuuttoon kuolleet eläimet kuin lajit, joita emme vielä ole löytäneet. Teos käsittelee ihmistä ja suhdettamme luontoon omintakeisella, vahvan visuaalisella tavalla.

Koreografi: Favela Vera Ortiz
Tanssijat: Tanja Illukka, Lara Müller, Elina Valtonen
Skenografi: Lotta Esko

Back of a woman dancing

Matti Kilponen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Caisa

Kaikukatu 4, Helsinki

12.5.2022

19:00

Ensi-ilta

13.5.2022

19:00

14.5.2022

17:00