Favela Vera Ortiz: RANKALAINEN

Liikkuva installaatio on yhden kehon ja vaikuttavan seinän kokoisen veistoksen dialogi rajatussa tilassa. Yleisö seuraa teosta lasin takaa, äänimaailma on kuunneltavissa kuulokkeilla.

Liikkuva installaatio on kestollinen esitys, jota voi seurata haluamansa ajan. Tanssija liikkuu 60 minuuttia. Teos on erityisesti suunniteltu Galleria Oksasenkatu 11 pieneen tilaan, yleisö seuraa esitystä ikkunan takaa kadulta ja Mika Waltarin puistosta.

Rankalainen on yhteistyö, jossa kuvanveistäjä Hanna Marnon reliefi Yhteisöt, Mimoleten mukaan (2022), luo dialogin teoksessa esiintyvän olennon kanssa. Tanssiteoksen liikkeen inspiraationa on sekä fyysinen, anatominen ihmisen ja eläimen selkäranka sekä kuoritut puut. Keksitty sana rankalainen yhdistää selkärankaista ja puukasvustoa uudeksi olioksi.

Huomio! Jos haluat kuunnella teoksen äänimaailman katsoessasi, ota mukaan puhelin ja omat kuulokkeet. Esityspaikalla on vain rajallinen määrä kuulokkeita katsojille.

Vapaa pääsy. Hanna Marnon näyttely aukeaa esityspäivinä klo 13.

koreografia ja puvustus Favela Vera Ortiz
tanssi Lara Müller
veistos Hanna Marno

Kiitokset Koneen Säätiö, Taike, Teatterimuseo

Koreografi Favela Vera Ortizin ja kuvanveistäjä Hanna Marnon yhteistyö on esillä Oksasenkatu 11 galleriassa. Marnon näyttely avautuu 12.4, esitys on osana näyttelyä kahtena päivänä, 16.-17.4

Esitykset

Map

Galleria Oksasenkatu 11

Oksasenkatu 11, Helsinki

16.4.2022

12 - 13

Ensi-ilta

17.4.2022

12 - 13